Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΝΙΟ Marchetto: Ο άνθρωπος που υποδύεται 60 διάσημους χαρακτήρες σε μια non stop παράσταση!!

Πριν δύο χρόνια ζήσαμε μόνο την αρχή με πέντε sold out παραστάσεις.. Κάτι σαν.. το πρώτο πιάτο... Τώρα ετοιμαστείτε για το κυρίως γεύμα... Ένα show διαφορετικό από τα άλλα που δεν θα αφήσει κανέναν γνωστό καλλιτέχνη.. όρθιο!!!

Πώς σ’ ελάχιστα δευτερόλεπτα η Βασίλισσα της Αγγλίας γίνεται ο τραγουδιστής Φρέντυ Μέρκιουρυ των Κουήν ή ο Πάπας γίνεται Φιντέλ Κάστρο; Πως μπορεί ο γνωστός ράπερ Έμινεμ να τραγουδάει δίπλα στην Αφροδίτη της Μήλου ή πως γίνεται ο Φράνκ Σινάτρα να τραγουδάει ντουέτο με την Κάϊλυ Μινόκ; Κοστούμια, μάσκες και περούκες από χαρτί είναι το μοναδικό μέσο, μαζί με τη βοήθεια της μουσικής, που χρησιμοποιεί ο Μαρκέττο για να δώσει μια πολύχρωμη παράσταση μ’ ένα ρεπερτόριο βασισμένο σε πάνω από εκατό παγκοσμίως γνωστούς χαρακτήρες. Αστείρευτη φαντασία, δεξιοτεχνία, ταχυδακτυλουργική ταχύτητα και σπαρταριστό χιούμορ είναι η συνταγή για να «γραφτεί» αυτό το σόου που θυμίζει παιδικό βιβλίο, με τους χάρτινους ήρωες να ξεπετάγονται από κάθε σελίδα. Ήρωες του, ο Έλβις Πρίσλευ, η Λέντι Γκάγκα, η Μέριλιν Μονρόε, η Σερ, η Σελίν Ντιόν, οι διάσημοι τρεις τενόροι, ο Μπόι Τζόρτζ, η Μαντόνα, η Γκλόρια Γκέινορ αλλά και η Μαρία Κάλας, ο Βίνσεντ Βαν Γκόγκ, ακόμα και η Μόνα Λίζα!

Ο Βενετός Ενιο Μαρκέττο ήταν ένας ζωγράφος που αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μιμική όταν οραματίστηκε μια χάρτινη Μέριλιν Μονρόε να έρχεται πετώντας κατά πάνω του! Θα επιχειρήσει να σπάσει το ρεκόρ των μιμήσεών του και στην Αθήνα, σε έξι παραστάσεις στο Μέγαρο μουσικής, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, στις 10, 11, 12 και 13 Νοεμβρίου. Σχεδιάζει χάρτινα κοστούμια και υποδύεται εξήντα διάσημες προσωπικότητες σε ισάριθμα λεπτά: από την αγαπημένη του Μέριλιν ως τον Φιντέλ Κάστρο και από τον Πάπα ως τον Ελβις Πρίσλεϊ… Είναι ένας καταπληκτικός performer οχι μόνο για τις μιμήσεις του αλλά και για τον τρόπο που τις πραγματοποιεί. Στις παραστάσεις του ο Έννιο καταφέρνει να κάνει το θέατρο από τα πρώτα λεπτά της παράστασης να ξεσπάει σε ασταμάτητα γέλια. Μικροί και μεγάλοι βρίσκουν κοινό κώδικα επικοινωνίας και μ’ αυτόν τον τρόπο διασκεδάζουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Ο Έννιο είχε εμφανιστεί ξανά στην Ελλάδα πριν δύο χρόνια στο Μέγαρο σε πέντε sold out παραστάσεις αλλά και στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου του Βόλου, το 2003.

ΜΙΚΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο ENNIO MARCHETTO γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 1960 στη Βενετία, στη γειτονιά του Carlo Goldoni.

Επηρεασμένος από τα cartoons του Disney, το Καρναβάλι της Βενετίας και τις χορογραφίες της Pina Bausch, δημιούργησε μια προσωπική θεατρική γλώσσα,που στηρίζεται στη μιμική,το χορό και τη γρήγορη αλλαγή των κοστουμιών,που είναι καμωμένα από χαρτί!

Έχει συμπράξει με πολλά απο τα διάσημα αστέρια του τραγουδιού, όπως: Freddie Mercuri, Tina Turner, Prince, George Michael, Elton John, Bjork

ΑΘΗΝΑ:

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΠΕΜΠΤΗ 10/11 στις 21.00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/11 στις 21.00, ΣΑΒΒΑΤΟ 12/11 στις 18.00 και στις 21.00, ΚΥΡΙΑΚΗ 13/11 στις 18.00 και στις 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Α ΖΩΝΗ: 40 ΕΥΡΩ, Β ΖΩΝΗ: 30 ΕΥΡΩ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 20 ΕΥΡΩ

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: 210-7282333 και www.megaron.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210-6465000

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: MUSICBOX PRODUCTIONS www.musicboxproductions.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...