Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

MASTER CLASS ΘΕΑΤΡΟΥ από τον ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗ

Τον Ιανουάριο του 2012 η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά στους χώρους της εντατικό σεμινάριο θεάτρου με θέμα την «Ανάλυση του Κειμένου» και πώς αυτή εφαρμόζεται στη θεατρική εκπαίδευση και πρακτική. Στο σεμινάριο, που απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρικούς συγγραφείς, σεναριογράφους, μεταφραστές και θεατρολόγους, θα διδάξει ο Ανδρέας Μανωλικάκης.
Ο Ανδρέας Μανωλικάκης είναι Ισόβιο Μέλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Actors Studio καθώς και Πρόεδρος του μεταπτυχιακού προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Πανεπιστήμιο Pace της Νέας Υόρκης όπου διδάσκει υποκριτική και σκηνοθεσία.

Η «Ανάλυση του Κειμένου» βοηθά τον πρακτικό και θεωρητικό του θεάτρου να ανακαλύψει, ανάμεσα και κάτω από τις λέξεις του έργου, τις πληροφορίες εκείνες που θα τον οδηγήσουν να κάνει τις πιο καίριες επιλογές. Η δουλειά επικεντρώνεται στην κατανόηση και ανάπτυξη όλων των στοιχείων της ιστορίας και των χαρακτήρων, με ιδιαίτερη έμφαση στην πραγματικότητα της κάθε στιγμής του έργου. Η διαδικασία αυτή διεγείρει τη φαντασία, την ευαισθησία, τη λογική και το προσωπικό υλικό του καλλιτέχνη.
Η διδασκαλία του Ανδρέα Μανωλικάκη στο σεμινάριο θα βασιστεί στο Σύστημα Stanislavski και τη Μέθοδο του Actors Studio. Στο σεμινάριο θα αναλυθούν αποσπάσματα από κλασικά και σύγχρονα θεατρικά κείμενα. Επίσης θα γίνει μια αναδρομή στις ρίζες και την εξέλιξη του Συστήματος Stanislavski από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής που θα βρουν στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης www.hau.gr/culture

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22 (2ος όροφος), Κολωνάκι

4,5 & 9,10 Ιανουαρίου 2012, 10:30 – 15:30 (σύνολο: 20 ώρες)
Πληροοφορίες; 210 3680071 (Γιώργος Μπανιώκος),www.hau.gr/culture
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...