Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Κατσουρίδης: Πήγε να συναντήσει τον φίλο του Θαν. Βέγγο...

Τον φίλο του και συνεργάτη Θάναση Βέγγο πήγε να συναντήσει σήμερα τα ξημερώματα ο Ντίνος Κατσουρίδης. Σε ηλικία 84 ετών, απεβίωσε, ο σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας Ντίνος Κατσουρίδης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» χτυπημένος από τον καρκίνο.

 Η πολιτική κηδεία του Ντίνου Κατσουρίδη θα γίνει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 3.30μ.μ., από το Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

O Nτίνος Kατσουρίδης γεννήθηκε το 1927 στη Λευκωσία της Kύπρου. Στα μέσα της δεκαετίας του ΄50 ήρθε στην Aθήνα για σπουδές στην Iατρική Σχολή, αλλά βρέθηκε τελικά στην νεοϊδρυθείσα Σχολή Σταυράκου, όπου μπήκε στο τμήμα σκηνοθετών και μετά από έξι μήνες δίδαξε ως καθηγητής φωτογραφίας.

 Ανακοίνωση του Τομέα Πολιτισμού της Δημοκρατικής Αριστεράς για το θάνατο του Ντίνου Κατσουρίδη

Ο Ντίνος Κατσουρίδης συνέδεσε το όνομά του με την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, τον οποίον υπηρέτησε πιστά για περισσότερα από πενήντα χρόνια. Συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους έλληνες κινηματογραφιστές με ποικίλες ιδιότητες – ως βοηθός σκηνοθέτη, τεχνικός, βοηθός οπερατέρ, φωτογράφος πλατό, σκηνοθέτης, μοντέρ, διευθυντής φωτογραφίας. Ειδικά με την τελευταία αυτή ιδιότητα, του διευθυντή φωτογραφίας, ο Ντίνος Κατσουρίδης διαδραμάτισε καίριο ρόλο στη διαμόρφωση της αισθητικής της σύγχρονης ελληνικής εικονοπλασίας. Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τη λύπη της για την απώλεια του Ντίνου Κατσουρίδη, ενός σπουδαίου κινηματογραφιστή και γνήσιου δημοκράτη και στέλνει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...