Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΟΤΕ – COSMOTE ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ» ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΗ ΒΑΡΛΑΜΗ

Την έκθεση «Άγιον Όρος» του Ευθύμη Βαρλάμη που άνοιξε τις πύλες της για το κοινό, στηρίζουν ως χορηγοί ο ΟΤΕ και η COSMOTE.

Η έκθεση, που φιλοξενείται στο Βυζαντινό Μουσείο  έως τις 11 Δεκεμβρίου 2011, περιλαμβάνει περίπου 60 ζωγραφικά έργα, τα περισσότερα από τα οποία απεικονίζουν μοναστήρια, σκήτες και τοπία του Αγίου Όρους. Η ζωγραφική συνδυάζεται με κατασκευές στο χώρο και συνοδεύεται από μουσική επένδυση ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να μεταφερθεί νοερά στο Άγιον Όρος και να «βιώσει» την ατμόσφαιρα και τις αξίες της αγιορείτικης κληρονομιάς.

Ο Ευθύμης Βαρλάμης γεννήθηκε στη Βέροια το 1942 και η δημιουργική του πορεία ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης όπου σπούδασε και δίδαξε Αρχιτεκτονική. Πρόκειται για το δημιουργό της θεωρίας της «Προαρχιτεκτονικής» και της «Σχολής των Αισθήσεων» που για πρώτη φορά παρουσίασε στο Γερμανικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής της Φρανκφούρτης.

Η χορηγία αυτή εντάσσεται στα προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας και Πολιτισμού του ΟΤΕ και της COMSOTE και αποτελεί ακόμη μια δράση στη σειρά πρωτοβουλιών για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού και τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...