Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

“Ο ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ”: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ “ΘΕΑΤΡΟ 104”


Μετά τη θετική ανταπόκριση  του θεατρικού κοινού στην παράσταση  του έργου του Fowles, “Ο Συλλέκτης” στο Θέατρο 104, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κωνσταντακόπουλου και πρωταγωνιστές τον Ιωάννη Παπαζήση και την Ειρήνη Φαναριώτη, οι παραστάσεις παρατείνονται ως την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 και με νέα μέρα, κάθε Κυριακή στις 19.00.

«…Λένε  πως, “σε κάθε ιστορία υπάρχουν δύο  πλευρές”. Πιστεύω πως αυτό είναι πέρα για πέρα αληθινό. Οι άνθρωποι βγάζουν πάντα λάθος συμπεράσματα, κρίνοντας καταστάσεις τις οποίες, στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζουν καθόλου....»

Με αφορμή την παραδοχή ότι τα πάντα στη ζωή έχουν  περισσότερες από μία  όψεις, η  θεατρική προσαρμογή, βασισμένη στη μυθοπλασία του Fowles στον “Συλλέκτη”, προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τις λειτουργίες των ακραίων αντιθέσεων.

Ένας νέος ανήσυχος και  φιλόδοξος (Ιωάννης Παπαζήσης), που  βρίσκει διέξοδο συλλέγοντας  πεταλούδες, κερδίζει αναπάντεχα χρήματα και παίρνει την απόφαση  να απαγάγει και να φυλακίσει μια νεαρή φοιτήτρια (Ειρήνη Φαναριώτη), με την οποία τον χωρίζουν έντονες κοινωνικές διαφορές. Μέσα από την προσωπική αφήγηση του Φρέντερικ Κλεγκ και τα αποσπάσματα ημερολογίων της Μιράντα Γκρέυ, τίθεται στην κρίση του θεατή, το βαθύτερο ζητούμενο του κάθε χαρακτήρα, που δεν είναι άλλο από το να μας πείσει για το δίκαιο των πράξεών του.

Κάθε Κυριακή στις 19:00, Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15, μέσα από μία ερωτική και ταυτόχρονα "δολοφονική" ιστορία, βλέπουμε και την άλλη όψη του νομίσματος τοποθετώντας τον εαυτό μας στη θέση του θύτη. Του ανθρώπου που με τη βεβαιότητα των επιλογών του, επιλέγει να παραμένει όρθιος και να συνεχίσει.

Εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα  του John Fowles

«Ο Συλλέκτης»

Μετάφραση-Προσαρμογή: Τρισεύγενη Αδαμοπούλου  
Σκηνοθεσία :  Γιάννης Κωνσταντακόπουλος
Σκηνικά :Γιάννης Αρβανίτης
Κοστούμια : Ιωάννα Τσάμη
Κίνηση :Σάσα Κωνσταντακοπούλου
Φωτισμοί : Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη : Μυρσίνη  Γιαννακοπούλου

Διανομή :

Kλέγκ: Ιωάννης Παπαζήσης
Μιράντα:Ειρήνη Φαναριώτη
Φωτογραφίες Παράστασης :  Ρούλα Ρέβη
Επικοινωνίας : Ελένη Τώρου

Πληροφορίες Παράστασης:

 «Θέατρο 104»,
Κεντρική Σκηνή.
Ευμολπιδών 41 στο Γκάζι
Κρατήσεις θέσεων : τηλ. 210 3455.020

www.104.gr


Παραστάσεις:

Κυριακή: 19.00
Δευτέρα και Τρίτη, 21.15


Λήξη Παραστάσεων : 02/04/2013

Εισιτήρια: 15 ευρώ (Κανονικό), 10 ευρώ (Μειωμένο)
Κάθε Δευτέρα : Γενική Είσοδος 10 ευρώ
Διάρκεια Παράστασης 90'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...