Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

«Να αποσυρθεί το σχέδιο για την αναδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού»


Ανακοίνωση του  Τομέα Πολιτισμού της ΔΗΜΑΡ σχετικά με το αίτημα για απόσυρση του σχέδιου αναδιοργάνωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού:  

Με αφορμή το σχέδιο αναδιοργάνωσης του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού  κ. Κ. Τζαβάρα, η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι το προτεινόμενο αυτό σχέδιο είναι αναντίστοιχο με τις σύγχρονες ανάγκες τις ελληνικής κοινωνίας διότι υποβαθμίζει τον πολιτισμό και τον οδηγεί σε συρρίκνωση και εσωστρέφεια.

Πάγια θέση της ΔΗΜΑΡ είναι ότι  η δημόσια πολιτική οφείλει να εκφράζει και να ενσωματώνει την  αναπτυξιακή δυναμική του πολιτισμού.

Ειδικότερα, η ΔημΑρ  υποστηρίζει ότι τα έργα που αφορούν την πολιτιστική κληρονομιά και τον σύγχρονο πολιτισμό:

αποτελούν καθοριστικό μοχλό ανάπτυξης, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για το κέντρο και την περιφέρεια.
διασφαλίζουν την ισότητα των ευκαιριών και δημιουργούν θέσεις εργασίας.
εμβαθύνουν τη δημοκρατική συνείδηση των πολιτών, θωρακίζοντας την κοινωνία απέναντι στο ρατσισμό και τον νεοναζισμό.
συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.
ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του πολιτισμικού τουρισμού της χώρας.
Η Δημοκρατική  Αριστερά πιστεύει ότι είναι άμεση  η ανάγκη αναβάθμισης των δημόσιων δομών παρέμβασης στον πολιτισμό  με τη δημιουργία αυτόνομου Υπουργείου Πολιτισμού, σε μια κατεύθυνση που  θα αναδεικνύει τη διεθνή εικόνα της  χώρας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Τομέα Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ να αποσύρει άμεσα το σχέδιο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού. Ζητάμε από το αρμόδιο Υπουργείο να καταθέσει ένα νέο σχέδιο που θα λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές ανάγκες, την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας του προσωπικού και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, με αξιολόγηση και διαφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...