Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Λουκέτο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους την Παρασκευή


Κλειστά θα παραμείνουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι την Παρασκευή μετά από την απόφαση της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων να συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού.

Υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς διαμαρτύρονται για το νέο οργανόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι το νέο οργανόγραμμα «θάβει δια παντός τον Ελληνικό Πολιτισμό». Υποστηρίζουν ακόμη ότι το εν λόγω οργανόγραμμα καταργεί όλες τις διευθύνσεις Διοικητικού και Οικονομικού του ΥΠΠΟ, όπως και την Γενική Γραμματεία, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν προηγηθεί από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε.

Σε συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Κώστας Τζαβάρας με την Ομοσπονδία εξήγησε πως από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας «δεν υπάρχει καμία δυνατότητα παρέμβασης επί του σχεδίου οργανισμού λειτουργείας του ΥΠΠΟ».

«Ο Οργανισμός που θάβει δια παντός τον Ελληνικό Πολιτισμό θα μείνει στα χαρτιά. Οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟ με ενότητα και αποφασιστικότητα θα τον αποσύρουμε» καταλήγει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων υποστηρίζει ότι σύμφωνα με το νέο προσχέδιο αποσπώνται ζωτικές διευθύνσεις από την Γενική Γραμματεία Πολιτισμού ενώ κάτω από τις τρεις διευθύνσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας «συνενώνονται με απαράδεκτο τρόπο διαφορετικά επιστημονικά και διοικητικά αντικείμενα».

«Το προσχέδιο αυτό αποτελεί συρραφή πινάκων και γενικών ιδεών και δεν διαφέρει παρά ελάχιστα από το προηγούμενο της ίδιας επιτροπής του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το οποίο είχε καταγγελθεί από όλα τα σωματεία του πολιτισμού ενώ και η ίδια η πολιτική ηγεσία της ΓΓ Πολιτισμού το είχε αποποιηθεί» καταλήγει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...