Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Μάρτιος Μήνας Ποίησης: Η Ποίηση δίνει πνοή στην Αθήνα

English: A cell phone picture of David Mason (...
 David Mason (Colorado Poet Laureate) at the WCU Poetry Conference. (Photo credit: Wikipedia)

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης, η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητών φιλοξενεί τον Αμερικανό ποιητή David Mason. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, στις 20:00, στο Θέατρo της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Τον David Mason θα παρουσιάσει ο ποιητής Γιώργος Χουλιάρας. Ο Mason θα διαβάσει ποιήματα στο πρωτότυπο και στη συνέχεια θα ακουστούν τα μεταφρασμένα στα ελληνικά από τον Γιώργο Χουλιάρα.

Δαφνοστεφής ποιητής (Poet Laureate, 2010 – 2014) της πολιτείας Κολοράντο, σε πανεπιστήμιο της οποίας διδάσκει, ο David Mason έχει εκδώσει τις συλλογές δοκιμίων The Poetry of Life and the Life of Poetry (2000) και Two Minds of a Western Poet (2011), ενώ έχει επιμεληθεί ανθολογίες και εγχειρίδια. Επίσης, έχει γράψει το λιμπρέτο για την όπερα της συνθέτριας Lori Laitman The Scarlet Letter, όπως επίσης για την οπερατική διασκευή του Ludlow και για το ορατόριό της Vedem. Σε νεότερη ηλικία έζησε στην Καρδαμύλη, χωριό της Πελοποννήσου, ταξίδεψε στην Ελλάδα και την Τουρκία και γνώρισε Έλληνες συγγραφείς. Τα απομνημονεύματά του με τίτλο News from the Village (2010), αναφέρονται στην περίοδο αυτή.

Στα βιβλία ποίησης του David Mason περιλαμβάνονται τα: The Buried Houses (1991), The Country I Remember (1996) και Arrivals (2004). Tο μυθιστόρημα σε στίχους Ludlow (2007) κατοχύρωσε τη θέση του Αμερικανού ποιητή ως ανανεωτή της αφηγηματικής ποίησης. Ο κρητικής καταγωγής πρωταγωνιστής του βιβλίου Louis Tikas (Ηλίας Σπαντιδάκης) ήταν ηγέτης της μεγάλης απεργίας, το 1913, στα ορυχεία του Κολοράντο.

Την ημέρα της  εκδήλωσης θα πωλείται το 8ο τεύχος του περιοδικού ΡΟΕΤΙΧ με δέκα ποιήματα του David Mason, σε μετάφραση Γιώργου Χουλιάρα.

 Ομιλητές  David Mason, Γιώργος Χουλιάρας

Ημερομηνία  εκδήλωσης Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, 20:00

Διεύθυνση  Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Είσοδος  Eίσοδος ελεύθερη  

Πληροφορίες  Ήρα Παπαδοπούλου (210 3680052), ipapadopoulou@hau.gr

www.hau.gr/culture, www.poetscircle.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...