Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΚΘΒΕ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ» ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζει τις συνεργασίες που καθιστούν το θέατρο «προσβάσιμο» σε όλους. Με γνώμονα το κοινωνικό έργο που καλείται να επιτελέσει το Θέατρο στην καθημερινότητά μας, το ΚΘΒΕ σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας Θεσσαλονίκης, στις 16 Ιανουαρίου θα ανεβάσει την παράσταση «Γράμμα Σε Ένα Παιδί» στη Νοηματική Γλώσσα, με τη συμβολή της μεταφράστριας Κωνσταντίνας Παπαγεωργίου. 


Οι κωφοί θα μπορούν να προμηθεύονται ατελώς τα εισιτήριά τους, με τη σημείωση ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένης χωρητικότητας, στο Νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.


Η παράσταση είναι ανοιχτή σε όλους τους οργανισμούς που διδάσκουν νοηματική γλώσσα.
Το ΚΘΒΕ θέτει νέες βάσεις και πρακτικές στους κόλπους του θεάτρου, με γνώση ότι στην πολιτιστική διαθήκη είμαστε όλοι κληρονόμοι.

Το έργο

Ένα εκρηκτικό ντοκουμέντο που συγκλονίζει με τον ωμό ρεαλισμό του τις συνειδήσεις ανδρών και γυναικών με τον τρόπο που προσεγγίζει την ιστορία μιας ανύπαντρης γυναίκας που κυοφορεί ένα παιδί. Ένας συγκλονιστικός μονόλογος με μια εξαιρετική ερμηνεία για το πώς αντιμετωπίζεται αλλά και πώς μπορεί να νιώσει μια γυναίκα, όταν θέλει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί που κανείς άλλος δεν το θέλει.

«ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Μάνος Πετούσης
Σκηνικά-κοστούμια: Νίκος Καλαϊτζίδης
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος
Με τη Ζέτα Δούκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...