Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

«Realism», μια μαύρη κωμωδία στο Faust

Η μαύρη κωμωδία REALISM του Άντονι Νίλσον, ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους βρετανούς συγγραφείς, παρουσιάζεται από τον Φεβρουάριο μέχρι το Πάσχα στο FAUST. Τη μετάφραση του έργου έχει κάνει ο Αντώνης Πέρης και τη σκηνοθεσία η Κατερίνα Φωτιάδη. 

Τη σκηνογραφία υπογράφει η Λουκία Χατζέλου και τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου. Τους δεκατέσσερις χαρακτήρες του έργου ενσαρκώνουν οι Μαρία Καβουκίδου, Παναγιώτης Κατσώλης, Χρήστος Κοντογεώργης, Εύη Λοβέδου και Αγγελική Μαρίνου.
Ο Στιούαρτ, ένας 30άρης μικροαστός, αποφασίζει ένα Σάββατο πρωί να περάσει τη μέρα του μες στο σπίτι για να ξεκουραστεί και να ανασυνταχθεί. Το φρούριό του όμως δέχεται ανελέητη επίθεση από ένα πλήθος πραγματικών και φανταστικών προσώπων. Οι φίλοι του, ένα ροκ γκρουπ, οι παλιές του σχέσεις, ένας υπάλληλος τηλεμάρκετινγκ, η μητέρα του, ένα τηλεοπτικό πάνελ γύρω από τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, παιδικές αναμνήσεις και φοβίες για το μέλλον περνούν μπροστά από τα μάτια ή το μυαλό του Στιούαρτ, υποχρεώνοντάς τον τελικά να συνομιλήσει μαζί τους, να παίξει, να διαφωνήσει, να ενταχθεί.

Η πραγματικότητα είναι τελικά ένας καλός σύντροφος ή ένας σκληρός αντίπαλος; Η απομόνωση είναι νίκη ή εγκλωβισμός; Ένα αισιόδοξο έργο για τα προβλήματα, τις ανασφάλειες και την απόρριψη που κάθε μέρα απολαμβάνουμε να εισπράττουμε.

Το Realism ανέβηκε για πρώτη φορά το 2006 από το Εθνικό Θέατρο της Σκωτίας και από τότε παρουσιάζεται με επιτυχία σε διάφορα θέατρα του Λονδίνου και της υπόλοιπης Αγγλίας. Τον Άντονι Νίσλον τον έχουμε γνωρίσει στην Ελλάδα μέσα από τις μεγάλες επιτυχίες «Ψέμα στο Ψέμα», «Stitching» και «Penetrator».


«REALISM», του Άντονι Νίλσον

Διανομή (αλφαβητικά):
Μαρία Καβουκίδου
Παναγιώτης Κατσώλης
Χρήστος Κοντογεώργης
Εύη Λοβέδου
Αγγελική Μαρίνου

Συντελεστές
Μετάφραση: Αντώνης Πέρης
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Φωτιάδη
Σκηνικά/Κοστούμια: Λουκία Χατζέλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στεφανία Αϊβαλάκη

Από τις 19 Φεβρουαρίου και κάθε Τετάρτη έως Κυριακή στο FAUST. (Καλαμιώτου 11 -  τηλ. 2103234095)

Ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο στις 9μμ
Κυριακή στις 8μμ

Τιμές Εισιτηρίων:
Τετάρτη και Πέμπτη :
Γενική είσοδος : 8 ευρώ
Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή:
Κανονικό : 12 ευρώ
Μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων) : 10 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...