Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Τι θα δούμε το 2014 στο Εθνικό Θέατρο; Οι παραστάσεις που ξεχωρίζουν...

Τι θα δούμε το 2014 στο Εθνικό Θέατρο; Οι παραστάσεις που ξεχωρίζουν...
Τι μας ετοιμάζει για το νέο έτος το Εθνικό Θέατρο;



Το δεκαήμερο του Βοκάκιου
ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»

Μια παρέα μετακομίζει στην εξοχή, για να αποφύγει την εξάπλωση της πανούκλας στην πόλη, και τα μέλη της αφηγούνται για δέκα μέρες από μια ιστορία με πρωταγωνιστές τον έρωτα και το πνεύμα και τη χαρά της ζωής. Ο κυνικός και πονηρός κόσμος της σάρκας, ένας κόσμος αστείος και γεμάτος χάρη συνδυάζεται και αναμιγνύεται με τον αστικό κόσμος του πνεύματος, σε ένα εκρηκτικό μίγμα παιχνιδιού, ερωτοτροπιών και απόλαυσης της ύπαρξης.

Πρώτη παράσταση: 12/03/2014
Τελευταία παράσταση: 13/04/2014

Μεφίστο των Αριάν Μνουσκίν - Κλάους Μαν
ΘΕΑΤΡΟ REX - ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ»

Η άνοδος του ναζισμού στη Γερμανία του μεσοπολέμου δοκιμάζει τις αντοχές, την ιδεολογία και την ηθική των μελών ενός θιάσου. Μέσα στη δίνη καταιγιστικών ιστορικών εξελίξεων, κάποιοι θα αντισταθούν, κάποιοι άλλοι θα αιφνιδιαστούν και άλλοι θα πληρώσουν με τη ζωή τους, καθώς το αυγό του φιδιού σκάει και ο ναζισμός αποκτάει όλο και περισσότερη δύναμη. Ένας από τους ηθοποιούς του θιάσου, ο Χένρικ Χόφγκεν, μπροστά στην αβεβαιότητα και το φόβο, θα επιλέξει να προτάξει την καριέρα του και να συμμαχήσει με τον «διάβολο».

Πρώτη παράσταση: 25/04/2014
Τελευταία παράσταση: 25/05/2014
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή: 20:30, Τετάρτη, Σάββατο: 17:30, 20:30, Κυριακή: 19:00

Κέικ του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη
ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»

Ποιος πετάει καθημερινά από το μπαλκόνι του στο δρόμο μια σακούλα με σκουπίδια, αναστατώνοντας τη ζωή των ενοίκων μιας πολυκατοικίας; Σε αυτό το ερώτημα προσπαθεί να βρει την απάντηση ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, ένας διαλλακτικός και χαμηλών τόνων άνθρωπος, που καλεί στο διαμέρισμά του τους τρεις πιθανούς «ένοχους»: δύο παλιούς ενοίκους και έναν πρόσφατο, που είναι αλλοδαπός. Καθώς και οι τρεις αρνούνται την ενοχή τους, τα πνεύματα οξύνονται και, σταδιακά, βγαίνουν στην επιφάνεια αντανακλαστικά βίας, προκαταλήψεων και ρατσισμού.

Πρώτη παράσταση: 23/04/2014
Τελευταία παράσταση: 25/05/2014

Δυτική αποβάθρα του Μπερνάρ Μαρί Κολτές
ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΣΚΗΝΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ»

Δύο διαφορετικοί κόσμοι αναγκάζονται να συνυπάρξουν μέσα στις βίαιες συνθήκες των παρυφών μιας πόλης. Ένα ζευγάρι αστών βρίσκεται εγκλωβισμένο στα χέρια ανθρώπων που ζουν στο περιθώριο, κάποιων μεταναστών που τους έχει απορρίψει το κοινωνικό τους περιβάλλον. Η ζωή τους συνδέεται αναγκαστικά, αλλά οι απόπειρες συνεννόησης και επικοινωνίας μοιάζουν μάταιες, πολύ δε περισσότερο επειδή, όπως αποδεικνύεται, η ασυνεννοησία αυτή προκύπτει από την εσωτερική αποξένωση και όχι μόνο από την κοινωνική διαφορά.

Πρώτη παράσταση: 05/06/2014
Τελευταία παράσταση: 15/06/2014

Η τρελή του Σαγιώ του Ζαν Ζιρωντού
ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Η Ωρελί, η τρελή του Σαγιώ, ενσάρκωση της ανεπιτήδευτης, ρομαντικής και αλαφροΐσκιωτης φύσης, μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας κυνικών επιχειρηματιών, που σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν το υπέδαφος του Παρισιού με στόχο να πλουτίσουν από το πετρέλαιο που φημολογείται ότι κρύβεται σε αυτό. Η Ωρελί κινητοποιεί όλους τους φίλους της, που, όπως κι εκείνη, αντιστέκονται στην εξουσία του χρήματος, και στήνει μια παγίδα στους εχθρούς της, μέσα στην οποία τους οδηγεί και τους καταστρέφει, καθώς αυτοί είναι τυφλωμένοι από την απληστία τους.

Πρώτη παράσταση: 07/03/2014
Τελευταία παράσταση: 25/05/2014

Πρόβα νυφικού των Ντόρας Γιαννακοπούλου - Θανάση Νιάρχου
ΘΕΑΤΡΟ REX - ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ»

Λίγο πριν τον Β' παγκόσμιο πόλεμο, σε μια επαρχιακή πόλη, η Αγγελική και ο Απόστολος, αρραβωνιάζονται. Από την πρώτη κιόλας μέρα, ένοχα μυστικά, που σχετίζονται με το παρελθόν του άντρα βγαίνουν στην επιφάνεια. Όμως, μπροστά στην πίεση των κοινωνικών συνθηκών, η Αγγελική υποχωρεί, τα μυστικά αποσιωπούνται και ο γάμος πραγματοποιείται. Αυτή θα είναι η αρχή για μια αλληλουχία δραματικών γεγονότων, αφού η συμπεριφορά του Απόστολου, ο οποίος μετά το ξέσπασμα του πολέμου δε θα διστάσει να συνεργαστεί με τους Γερμανούς, ξεφεύγει από κάθε όριο.

Πρώτη παράσταση: 07/02/2014
Τελευταία παράσταση: 13/04/2014

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή: 20:30, Τετάρτη, Σάββατο: 17:30, 20:30, Κυριακή: 19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...