Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

«Ένα δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου» του Σάκη Σερέφα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ΚΘΒΕ 2013-2014


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συνεχίζοντας την εκπαιδευτική και κοινωνική του πολιτική, παρουσιάζει ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την περίοδο 2013 – 2014.

Πρόκειται για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου», του Σάκη Σερέφα, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 


«Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου», του Σάκη Σερέφα
για μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Τάξεις E΄& Στ΄ Δημοτικού &  Α΄, Β΄ Γυμνασίου)

Έναρξη Προγράμματος: 15 Ιανουαρίου 2014
Διάρκεια: 35-40 λεπτά
Ένα υπέροχο ταξίδι, ένα ταξίδι περιπλάνησης που ξεκινά με ένα παιδί καθισμένο στον σβέρκο ενός δεινόσαυρου. Για πού ταξιδεύουν; Μα... για την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου ο δεινόσαυρος πετά ψηλά, πάνω από μνημεία και σύγχρονα κτίρια και μαζί με τον μικρό του φίλο παρατηρούν και σχολιάζουν την ιστορία της πόλης και ταυτόχρονα την καθημερινή ζωή και τις συμπεριφορές των ανθρώπων.
Μέσα από αυτή την περιπλάνηση, το παιδί σιγά-σιγά αρχίζει να αντιλαμβάνεται το πόσο παλιά και συνεχής είναι η ιστορία και πως αυτό που κανείς ζει ως παρόν, αποτελεί μαρτυρία στο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Σημείωμα συγγραφέα
Ένα πρωινό, στο μπαλκόνι του μικρού Γιάννη που ζει στη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται ο Σαύρος, ένας δεινόσαυρος. Το αγόρι σκαρφαλώνει στον λαιμό του κι οι δυο τους ξεκινούν για μια μεγάλη και ξεχωριστή βόλτα στην πόλη, για να γνωρίσουν το παρελθόν της αλλά και τους ανθρώπους που την κατοικούν σήμερα.
Μέσα από αυτήν την περιπλάνηση, το παιδί αντιλαμβάνεται το πόσο παλιά, συνεχής και πολυφυλετική είναι η ιστορία της πόλης. Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο που λειτουργεί ως ένα παιγνιώδες ερέθισμα για να έρθει το παιδί σε επαφή με την τοπική ιστορία της πόλης και μπορεί να αποτελέσει μια πολύτιμη βάση για μετέπειτα δράσεις και εφαρμογές μέσα στη σχολική τάξη αλλά και οδηγό για οργανωμένες περιηγήσεις των μαθητών στην πόλη με τη μορφή πολιτιστικών εκδηλώσεων από τη μεριά του σχολείου.
Το βιβλίο στο οποίο βασίζεται το θεατρικό έργο τιμήθηκε το 2009 με το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά.
            Σάκης Σερέφας

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:
Σύλληψη-σκηνοθεσία-προσαρμογή: Νίκος Βουδούρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστόφορος Χριστοφορίδης
Οργάνωση παραγωγής και συντονισμός ροής παρουσιάσεων: Αθανασία Ανδρώνη

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Παντελής Καλπάκογλου, Άννα Μαντά, Χρίστος Nταρακτσής, Δέσποινα Σαρόγλου, Χριστόφορος Χριστοφορίδης

Πληροφορίες-κρατήσεις: Τρίτη έως Παρασκευή 08:30-16:30 στα τηλέφωνα:
2315 200 008, 2310 589108, 6972954704 (Αθανασία Ανδρώνη)


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...