Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ανοιχτά 8:00-20:00 και τις επτά ημέρες της εβδομάδας τα σημαντικότερα μουσεία

Φωτογραφία από προηγούμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μουσείο της Ακρόπολης

Για προσωπικό στοίχημα έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς - Δωρεάν η είσοδος ανέργων με ενερό κάρτα ανεργίας


Τη λειτουργία των 33 μουσείων και αρχαιολογικών χωρών που συγκεντρώνουν το 95% των επισκεπτών και εισπράξεων από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στο διάστημα Απριλίου-Οκτωβρίου ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προήδρευσε υπηρεσιακής σύσκεψης στο μουσείο της Ακρόπολης με τη συμμετοχή του υπουργού Πολιτισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, και στελεχών του ΥΠΠΟ.


«Θέλω να σας ανακοινώσω σήμερα μία πρωτοβουλία, που αποτέλεσε για μένα στοίχημα προσωπικό, ήδη, από τον καιρό που βρέθηκα κοντά σας στο υπουργείο Πολιτισμού και θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό που συνέχισε αυτήν την πρωτοβουλία. Και μιλάω για κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες. Κατορθώσαμε -και λέω το ρήμα αυτό γιατί έγινε μέσα σε δύσκολες στιγμές, που η οικονομία περνάει πολύ δύσβατα μονοπάτια- για ολόκληρη τη θερινή περίοδο τα σημαντικότερα μουσεία μας να παραμένουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, επτά ημέρες την εβδομάδα» δήλωσε χαρακτηρστικά ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα, όπως είπε, θα προωθηθούν πολιτικές αναβάθμισης και συντήρησης, καθαριότητας και πρασίνου στον περιβάλλοντα χώρο, πωλήσεων αντιγράφων, καθώς και ανασυγκρότησης του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ).

Ο κ. Σαμαράς έκανε, τέλος, μία ανακοίνωση που, όπως σημείωσε, αναδεικνύει την κοινωνική διάσταση της πολιτιστικής πολιτικής της κυβέρνησης. «Όσοι συμπολίτες μας έχουν ενεργό κάρτα ανεργίας θα μπορούν να επισκέπτονται όλα τα μουσεία μας δωρεάν, ενώ σε λίγο αυτή η πολιτική θα επεκταθεί για τους ανέργους και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους. Ο πολιτισμός είναι πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες, είναι κυριαρχικό στοιχείο της κοινής εθνικής μας ταυτότητας. Στον πολιτισμό έχουν όλοι δικαίωμα και καμία διάκριση δεν επιτρέπεται, κανένας αποκλεισμός δεν συγχωρείται» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...