Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ερώτηση Γιαννακάκη και Κυρίτση για την αναστολή λειτουργιών του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Ερώτηση κατέθεσαν οι Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη Β’ Πειραιά και Γιώργος Κυρίτσης Τρικάλων, αναφορικά με την αναστολή λειτουργιών και δράσεων του... Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανακοίνωσε προσφάτως την «ανασυγκρότηση» του Ε.Ι.Π., ενώ, παράλληλα, ο νέος πρόεδρος του ΔΣ ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών την «αναστολή για ένα μήνα των δράσεων και προγραμμάτων όλων των Παραρτημάτων λόγω αναδιοργάνωσης και ανάγκης οικονομικού εξορθολογισμού», επί της ουσίας τον «ξαφνικό θάνατο» αυτών, μέχρι νεωτέρας. Ο πρόεδρος του Ε.Ι.Π. επιλέγει με αυταρχικό τρόπο να αντιμετωπίσει τα πολλαπλά προβλήματα του Ιδρύματος απλώς «αναστέλλοντας» τη λειτουργία του. Η απόφασή του δείχνει ότι αντιλαμβάνεται ως παθογένεια ζητήματα που συνδέονται με την προβολή και τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.


Η ερώτηση απευθύνθηκε στον κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο αρμόδιος Υπουργός ερωτήθηκε γιατί προέβη στην παύση των δράσεων του Ε.Ι.Π. εντός του εξαμήνου της Ελληνικής Προεδρίας, τι ακριβώς εννοεί με τον όρο «ανασυγκρότηση», αν υπάρχει σχέδιο για την ενίσχυση της χρηματοδότησης του Ε.Ι.Π. και ποιο είναι αυτό, ποιός ο λόγος που δεν προχώρησε σε μια εν λειτουργία του Ιδρύματος ανασυγκρότησή του, αλλά στη συλλήβδην παύση όλων των δράσεων, όλων των Παραρτημάτων του, πώς και με απόφαση ποιού διοικητικού οργάνου προέκυψε το διάστημα του ενός μηνός, ως απαραίτητο χρονικό διάστημα «νάρκης» του Ε.Ι.Π., καθώς και ποιό είναι το περίγραμμα του τρόπου άσκησης πολιτιστικής διπλωματίας της χώρας και σε ποιούς άξονες κινείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...