Δευτέρα 26 Απριλίου 2010


Ο παραμυθένιος κόσμος των παιδιών μέσα από τα μάτια εμπνευσμένων δημιουργών είναι ο επόμενος σταθμός της σειράς «Μουσικές του 20ου και 21ου αιώνα» και φέρει τον τίτλο «Για το παιδί».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και θα περιλαμβάνει παραμύθια συνοδευόμενα από πρωτότυπες μουσικές δημιουργίες Ελλήνων συνθετών. Παράλληλα, στο Φουαγιέ θα εκτίθενται ζωγραφιές από τα σκηνικά που δημιούργησαν μαθήτριες του 6ου Γυμνασίου Κερατσινίου.
Το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Θόδωρος Αντωνίου ενώ στην εκδήλωση συμπράττουν η μέτζο σοπράνο Μαργαρίτα Συγγενιώτου και ο μπασοβαρύτονος Τάσος Αποστόλου.
Η εκδήλωση προβλέπεται να ανοίξει με το έργο του Μιχάλη Κεφάλα «Laments and Lullabies for a star-child» (Νανουρίσματα και θρήνοι για ένα αστερόπαιδο) και θα ακολουθήσει το μουσικό έργο του Σπύρου Μακαρούνα «Η μουσική συνάντησε το παραμύθι» με τίτλο “νεράκι γύρνα πίσω…” για το παραμύθι της Γεωργίας Κότογλου.
Το δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ξεκινήσει με το έργο της Μαρίας Χριστίνας Κριθαρά «Animal-s-elections», βασισμένο στο παραμύθι του Νικηφόρου Γκολέμη και θα κλείσει με ένα έργο-παραγγελία του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών αφιερωμένο στη μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη. Πρόκειται για το έργο «Σολασί» του Ιάκωβου Κονιτόπουλου, ένα μουσικό παραμύθι σε τρεις εικόνες για αφηγητή, παιδικό τραγουδιστή, χορό παιδιών κι ενόργανο σύνολο. Το παραμύθι έγραψαν τα παιδιά της Ε΄ Τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου ενώ τους στίχους των τραγουδιών και τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Ιάκωβος Κονιτόπουλος.
Στο Φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα εκτίθενται, παράλληλα με τη συναυλία, οι ζωγραφιές από τα σκηνικά της παράστασης που δημιουργήθηκαν από τις μαθήτριες Κορακιανίτη Ελισάβετ και Καλαϊτζόγλου Μαρουσώ του 6ου Γυμνασίου Κερατσινίου.
Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Αίθουσα, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 2107282333, στις 8.30 μ.μ. Εισιτήρια 5, 12, 20 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...