Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ξεκινά το Gay & Lesbian Festival της Αθήνας


Ξεκινά στις 23 Απριλίου το Outview - 4ο Gay & Lesbian Film Festival στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός και Μεγάλου Αλεξάνδρου).
Ένα "εναλλακτικό" κινηματογραφικό ταξίδι με "γεύσεις" από Γερμανία, Ιαπωνία, Πορτογαλία, Βραζιλία, Αγγλία, Αμερική, Ισραήλ ακόμη και Χονγκ Κονγκ, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Ινστιτούτου Goethe. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και η έκθεση του Κωνσταντίνου Ρήγου και του Τάσσου Βρεττού με τον τίτλο, “It’s not about sex”, που δημιουργήθηκε ειδικά για τη διοργάνωση.
Ειδικοί καλεσμένοι του φεστιβάλ θα είναι η Monika Treut, η γνωστή Γερμανίδα σκηνοθέτρια που έχει δουλέψει πάνω σε θέματα φύλου και ο βραβευμένος φέτος σκηνοθέτης Michael Stock ο οποίος θα παρουσιάσει την ταινία του “Postcard to Daddy”.
Η Monika Treut (φωτό), η οποία θα είναι παρούσα στην Αθήνα, είχε κάνει τη διατριβή της με θέμα «Η σκληρή γυναίκα. Για την εικόνα της γυναίκας στον de Sade και Sacher Masoch» το 1984. Συνεργάστηκε με τον Βέρνερ Σρέτερ ως βοηθός σκηνοθέτης στο θέατρο Schauspielhaus του Αμβούργου. Από το 1989 έως το 1992 έζησε στη Νέα Υόρκη, όπου και γύρισε, μεταξύ άλλων, και την ταινία της «My Father is Coming». Οι ταινίες της, μυθοπλασίες και ντοκιμαντέρ, κέρδισαν βραβεία και διακρίσεις στην Ιταλία, τη Βραζιλία, την Αγγλία και την Ελλάδα. Παράλληλα με την κινηματογραφική της δουλειά η Monika Treut διδάσκει στα Πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας και της Νέας Υόρκης και συγγράφει.
Στο Outview - Gay & Lesbian Film Festival η Monika Treut, καλεσμένη του Goethe, θα παρουσιάσει τρεις από τις ταινίες της και θα συζητήσει με το κοινό στις 25 και 26 Απριλίου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ταινίες της "Ερχεται ο πατέρας μου" του 1991, "Gendernauts - Ταξίδι στη χώρα των νέων φύλων", του 1999, και "Ghosted" του 2009.
H τιμή του εισιτηρίου είναι 7 ευρώ. Εως την Παρασκευή 23 Απριλίου από 5 μ.μ. έως 8 μ.μ. μπορείτε να προμηθευτείτε εβδομαδιαία εισιτήρια αξίας 56 ευρώ από το ταμείο της Ταινιοθήκης. Με αυτό εξασφαλίζετε 19 προβολές στις οποίες πρέπει να κάνετε κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...