Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Η «Λίμνη των Κύκνων» ξανά στην Αθήνα

Η «Λίμνη των Κύκνων», η μακροβιότερη παράσταση μπαλέτου στο West End του Λονδίνου και στο Broadway, που εγκαινίασε το 2007 το ολοκαίνουριο Θέατρο Badminton καθηλώνοντας 25.000 θεατές σ’ ένα διάστημα 12 ημερών, επιστρέφει στην Αθήνα για μια σειρά παραστάσεων από τις 14 έως τις 25 Απριλίου.
Η εκδοχή της «Λίμνης των Κύκνων» του Matthew Bourne μετρά ήδη στο ιστορικό της δύο πολύ επιτυχημένες περιοδείες στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει αποθεωθεί από κοινό και κριτικούς στο Λος Άντζελες, την Ευρώπη και την Ιαπωνία.
Από τις 10 Δεκεμβρίου του 2009 έως τις 24 Ιανουαρίου του 2010, η παράσταση ανέβηκε και πάλι στο θέατρο Sadler’s Wells, ενώ μέσα στη χρονιά θα πραγματοποιηθεί νέα διεθνής περιοδεία.
Το έργο του Matthew Bourne έχει εμπνευστεί και πραγματωθεί με στόχο να «μιλήσει» σ’ ένα σύγχρονο κοινό, να το συγκινήσει, να το ενθουσιάσει, να το «ταρακουνήσει». Ενώ βασίζεται στο πασίγνωστο κλασικό μπαλέτο με τη μουσική του Pyotr Ilyich Tchaikovsky, περιέχει στοιχεία εντελώς ανατρεπτικά και παράδοξα, όπως η επιλογή ενός άντρα χορευτή για το ρόλο της Odette/Odile.
Η εκδοχή του Βρετανού χορογράφου είναι ρομαντική αλλά και κυνική, συγκινητική, χιουμοριστική και μεταμοντέρνα στην αισθητική της, ενώ καταφέρνει να ξαναγράψει το μύθο εστιάζοντας στα πιο δραματικά στοιχεία του έργου.
Η παράσταση έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα περισσότερα από τριάντα διεθνή θεατρικά βραβεία - ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται 3 Tony στο Broadway - ενώ έχει αναδειχθεί σε ορόσημο της διεθνούς θεατρικής σκηνής και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
Πληροφορίες: Η «Λίμνη των Κύκνων» θα παρουσιαστεί για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο θέατρο Badminton από τις 14 έως τις 25 Απριλίου. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 20 ευρώ έως και 75 ευρώ. Για πληροφορίες και κρατήσεις: 210 8840600, www.ticketnet.gr
Reblog this post [with Zemanta]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...