Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Καν-καν µε τη Ζιλιέτ και το µαγικό πινέλο της

Φωτογραφία
«Μια γυναίκα, ένα µυστήριο, µια αφίσα», ήταν ο άξονας για το φετινό σύµβολο του Φεστιβάλ των Καννών στο οποίο «πρωταγωνιστεί» η Ζιλιέτ Μπινός.

Στην αφίσα που κυκλοφόρησε χτες _ το φεστιβάλ θα γίνει από 12 έως 23 Μαΐου _ η πρωταγωνίστρια του «Chocolat» ζωγραφίζει µε φως τη λέξη «Cannes». Η φωτογραφία ανήκει στη Γαλλίδα, µε έδρα τη Νέα Υόρκη, Μπριζίτ Λακόµπ που θεωρεί τη φιγούρα ως αλληγορία για «όλες τις ηρωίδες που αποτελούν µυστήρια της οθόνης».

Στο φετινό φεστιβάλ, πρόεδρος του οποίου είναι ο σκηνοθέτης της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυµάτων» Τιµ Μπάρτον, η Μπινός θα συµµετάσχει µε τη νέα ταινία του Αµπάς Κιαροστάµι «Certified Copy».

Η έναρξη θα γίνει µε τον νέο «Ροµπέν των δασών», σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ και µε πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου. Ανάµεσα στις ταινίες που θα κάνουν πρεµιέρα στο φεστιβάλ ακούγεται ότι θα είναι το σίκουελ του «Wall Street» που σκηνοθέτησε ο Όλιβερ Στόουν, η νέα ταινία του Γούντι Άλεν, «Υou will meet a tall, dark stranger», και το «Δέντρο της ζωής» του Τέρενς Μάλικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...