Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

«Ελεος, πρόεδρε Ομπάμα...»

Με μια απίστευτη κίνηση «μυστικής διπλωματίας», ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ενεχείρισε επιστολή από τον βραβευμένο με Οσκαρ και φυγόδικο σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι στον αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα με την οποία ζητά επιεική μεταχείριση. Η παράδοση της επιστολής φέρεται να έγινε στο παρασκήνιο της διεθνούς συνόδου για την πυρηνική ασφάλεια, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα και το- ακριβές- περιεχόμενό της θα δημοσιευθεί στο σημερινό τεύχος της γαλλικής πολιτικής επιθεώρησης «L΄ Εxpress», σύμφωνα με τον Ερικ Παπ του πολυδιαβασμένου blog «Τhe Daily Βeast».
Αγνωστο παραμένει ωστόσο ποια θα είναι η θέση του Μπαράκ Ομπάμα απέναντι στην έκκληση του πολωνοεβραίου σκηνοθέτη που ζητά «έλεος» για την υπόθεση «παράνομης σεξουαλικής συνεύρεσης με μια 13χρονη, πριν από 32 χρόνια». Για την ιστορία και σύμφωνα με δική του ομολογία, ο Πολάνσκι μέθυσε, νάρκωσε και ασέλγησε στο υποψήφιο μοντέλο Σαμάνθα Γκέιμερ, το οποίο επρόκειτο να φωτογραφήσει για γαλλικό περιοδικό.
Συνελήφθη την επομένη και συμφώνησε να δηλώσει πως διέπραξε «παράνομο σεξ με ανήλικο», κατηγορία που επισύρει ποινή φυλάκισης έως 90 ημερών. Τελικώς όμως η συμφωνία δεν υλοποιήθηκε και για να γλιτώσει την ποινή που μπορεί να έφτανε και τα 30 χρόνια κάθειρξης διέφυγε στη Γαλλία.
Ο Ρομάν Πολάνσκι, σύμφωνα με το «L΄ Εxpress», υποστηρίζει πως οι δύο μήνες που πέρασε στις ελβετικές φυλακές είναι αρκετοί για το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται. Και αναφέρει πως η έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και είναι γάλλος υπήκοος από τη δεκαετία του ΄70, δεν αποσκοπεί σε τίποτα άλλο παρά στην τροφοδότηση των αμερικανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης με σχόλια που μοναδικό σκοπό έχουν να τον ταπεινώσουν και τίποτα περισσότερο.
Δεν έγινε ωστόσο σαφές το πώς η επιστολή Πολάνσκι- ο οποίος από τον Δεκέμβριο βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό στο σαλέ του στις Αλπεις, αφού κατέβαλε εγγύηση 4,5 εκατ. δολαρίωνέφτασε στα χέρια του Νικολά Σαρκοζί.
Ως πιθανότερη εκδοχή ωστόσο θεωρείται πως υπήρξε επαφή της συζύγου του σκηνοθέτη Εμανουέλ Σενιέ με την πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι, δεδομένου πως κινούνται και οι δύο στα καλλιτεχνικά δρώμενα (ηθοποιός και τραγουδίστρια η πρώτη, μοντέλο και τραγουδίστρια η δεύτερη) και ανήκουν και στην ίδια γενιά. Το άρθρο του «L΄ Εxpress» υπογράφει ο Ρενό Ρεβέλ και δεν ξεπερνά τις 100 λέξεις, γεγονός που ο Ερικ Παπ σχολιάζει πως συνέβη επί τούτου ώστε να μην προσελκύσει την προσοχή του γαλλικού Τύπου, για να μην προβληθεί ο Νικολά Σαρκοζί ως διπλωματικός «μεσολαβητής» και ταχυδρόμος που υποθάλπει παιδεραστές ειδικά προς τους συντηρητικούς οπαδούς του. Πόσω δε μάλλον τη συγκεκριμένη περίοδο που αυξάνεται το ποσοστό των δυσαρεστημένων με την κυβέρνησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...