Πέμπτη 22 Απριλίου 2010


Η Marilyn Yalom έρχεται στην Αθήνα, προσκεκλημένη των Εκδόσεων Άγρα και της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με την ευκαιρία έκδοσης του νέου της βιβλίου, Τα Αμερικανικά Νεκροταφεία– Τετρακόσια χρόνια ιστορίας μέσα από τα κοιμητήρια και τα νεκροταφεία (The American Resting Place– Four Hundred Years of History through our Cemeteries and Burial Grounds), με φωτογραφίες του Reid Yalom, από τις Εκδόσεις Άγρα σε μετάφραση της Κατερίνας Χαλμούκου.
 
Την Τρίτη 27 Απριλίου 2010 και ώρα 20:00 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει διάλεξη της γνωστής συγγραφέως για την ιστορία της ταφής στην Αμερική από τους πρώτους αποίκους του Mayflower μέχρι σήμερα με όλες τις κοινότητες και τις θρησκείες της χώρας. Η Yalom στο νέο της βιβλίο ανασυνθέτει την αμερικανική ιστορία καθώς σχολιάζει πώς οι επιτύμβιες επιγραφές αντικατοπτρίζουν την αλλαγή αντιλήψεων για το θάνατο και την προσωπική ταυτότητα, πώς η ταφόπλακα συνιστά τεκμήριο της κοινωνικής τάξης και του φύλου του νεκρού, τα κριτήρια με τα οποία επιλέγεται η ταφή των νεκρών δίπλα σε άλλους καθώς επίσης τα γεγονότα και τους λόγους που επιβάλλουν την μετακίνηση νεκροταφείων.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά ενώ θα συνοδεύεται από προβολή φωτογραφιών από νεκροταφεία της Αμερικής του Reid Yalom.
 
Η Marilyn Yalom μεγάλωσε στην Ουάσινγκτον και σπούδασε σε σημαντικά πανεπιστήμια, όπως της Σορβόννης, του Χάρβαρντ και του Τζον Χόπκινς. Είναι παντρεμένη με το διάσημο ψυχίατρο και συγγραφέα Ίρβιν Γιάλομ με τον οποίο έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Είναι καθηγήτρια Γαλλικών και συγκριτικής λογοτεχνίας, διευθύνει το Τμήμα Σπουδών για τις Γυναίκες και το Φύλο στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια ενώ έχει γράψει μέχρι στιγμής επτά βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν μεταφρασμένα από τις Εκδόσεις Άγρα τα βιβλία της: «Ιστορία του γυναικείου στήθους», «Η Γέννηση της βασίλισσας του σκακιού» και «Ο καιρός των καταιγίδων - Η Γαλλική Επανάσταση στη μνήμη των γυναικών». Τα βιβλία της θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά στη βιβλιογραφία περί φεμινισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...