Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ευρωπαϊκή τζαζ συνάντηση στον λόφο

Για μία ακόμη χρονιά- και παρά την οικονομική κρίση- το Φεστιβάλ της Σάνης στη Χαλκιδική δείχνει διάθεση να εντυπωσιάσει: μια διοργάνωση που λαμβάνει χώρα μακριά από τη μητροπολιτική Αθήνα εξακολουθεί να έλκει μερικά από τα πιο διάσημα ονόματα της διεθνούς τζαζ και world σκηνής. Κάπως έτσι οδηγήθηκε στην ιδέα των αφιερωμάτων σε σπουδαίες δισκογραφικές εταιρείες της τζαζ, αρχής γενομένης το 2006 από την έγκριτη γερμανική ΕCΜ, η οποία διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα των μουσικών εκδόσεών της.

Εφέτος, πιστό στην προσπάθεια στήριξης της αξιόλογης ευρωπαϊκής σκηνής της τζαζ, το Φεστιβάλ ετοιμάζει αντίστοιχο αφιέρωμα στην επίσης γερμανική δισκογραφική ΑCΤ, εταιρεία που έχει βραβευθεί για το πλούσιο ρεπερτόριό της. Δημιουργημένη στις αρχές της δεκαετίας του 1990 από τον Ζίγκι Λοχ, η ΑCΤ ξεκαθάρισε εξαρχής ότι σκοπός της ήταν να ακολουθήσει το παράδειγμα των μεγάλων ανεξάρτητων labels της Αμερικής.

Ο σουηδός τρομπονίστας Νιλς Λάντγκρεν, ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους ευρωπαίους τζαζίστες, με το συγκρότημά του, τους Funk Unit, θα εμφανιστεί στο πλαίσιο του «Jazz on the hill» στις 16 Ιουλίου. Την επομένη η κορεάτισσα τραγουδίστρια Γιουν Σουν Να θα εκπροσωπήσει το σύγχρονο τζαζ τραγούδι, ενώ το ίδιο θα πράξει και η εξαιρετική τρισεγγονή του Λέοντος Τολστόι Βικτόρια λίγο αργότερα την ίδια βραδιά. Την Κυριακή 18 Ιουλίου τον κύκλο της τζαζ θα κλείσει ο ακορντεονίστας Ρίτσαρντ Γκαλιάνο, τον οποίο... δεν είδαμε στην Αθήνα καθώς η προγραμματισμένη συναυλία του ακυρώθηκε.

Ακρως ενδιαφέρον προβλέπεται όμως και το αφιέρωμα στη world μουσική (23-25 Ιουλίου), μια θεματική ενότητα αφιερωμένη στη νέα μουσική σκηνή της Ισπανίας, της Πορτογαλίας αλλά και της Βραζιλίας. Σε αυτό το πλαίσιο το Φεστιβάλ θα υποδεχθεί τη Σέου, τραγουδίστρια των Γκράμι και των υψηλών θέσεων στα charts, και το πορτογαλικό γκρουπ Deolinda, με επιρροές από όλους τους σημαντικούς παραδοσιακούς καλλιτέχνες της πατρίδας του.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=327246&dt=22/04/2010#ixzz0lpgunWno

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...