Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Εξαιρετικές κριτικές συγκεντρώνει στη Βρετανία ο «Κυνόδοντας» του Γ.Λάνθιμου

Με τις... ευλογίες των κριτικών κινηματογράφου ξεκίνησε να προβάλλεται στη Βρετανία ο Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου. Οι μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας μιλούν με επαινετικά λόγια για το φιλμ, και το συγκρίνουν με έργα άλλων σπουδαίων δημιουργών, όπως το σινεμά του Μίκαελ Χάνεκε.

«Ένα μαύρο-κωμικό ποίημα δυσλειτουργίας, μια αυθεντική οπερέτα αυτοκαταστροφής, αυτό το εξαιρετικό και παράδοξο φιλμ του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου ερμηνεύεται φανταστικά και είναι συγκροτημένο με ακρίβεια. Κρατά το ενδιαφέρον του θεατή από τις πρώτες κιόλας σκηνές» γράφει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, δίνοντας στην ταινία τέσσερα αστεράκια (σε σύνολο πέντε).
Ο Independent γράφει ότι ο σκηνοθέτης Τοντ Σόλοντς -γνωστός για το παρόμοιου ύφους και θεματικής Happiness- μπορεί «να βρήκε το μάστορά του» στον Κυνόδοντα.
«Έχει έναν τρόπο να 'δαγκώνει' την προσοχή σου και αρνείται να εγκαταλείψει, ανεξαρτήτως του πόσο πολύ σε πληγώνει» γράφει η εφημερίδα.
Τέσσερα αστεράκια δίνουν στην ταινία του Γ.Λάνθιμου και οι βρετανικοί Times, οι οποίοι γράφουν ότι «αυτό το μοχθηρά πνευματώδες έργο είναι πραγματικά πρωτότυπο και αποτελεί μια από τις πιο σκοτεινές, προκλητικές, παράξενες ταινίες της χρονιάς».
Ιδιαίτερα επαινετικό και το βρετανικό κινηματογραφικό περιοδικό Empire. «Τόσο βασανιστικό, όσο και χιουμοριστικό, αυτό το βραβευμένο ταξίδι του Γιώργου Λάνθιμου στην σκοτεινή καρδιά μιας οικογένειας είναι ένα έργο σταθερά λεπτομερές και προκλητικό για τη σκέψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...