Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Αφιέρωμα στον στυλίστα της εικόνας


Αφιέρωμα στον στυλίστα της εικόνας Γουονγκ Καρ Βάι θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Ιντεάλ στις 29 Απριλίου. Οι σινεφίλ θα παρακολουθήσουν τις τρεις πιο αντιπροσωπευτικές ταινίες του διάσημου σκηνοθέτη, ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με το μελαγχολικό ερωτικό δράμα του «2046».
Η πρώτη ταινία με τίτλο «Καθώς κυλούν τα δάκρυά μας» είναι ένα γκανγκεστερικό φιλμ, με πινελιές από μελόδραμα και αναφορές στην αντίστοιχη ταινία «Κακόφημοι δρόμοι» του Μάρτιν Σκορσέζε. Το έργο εγκαινίασε το λεγόμενο «Νέο Κύμα» στην κινηματογραφία της Άπω Ανατολής, ενώ το σήμα κατατεθέν του σκηνοθέτη, η εξπρεσιονιστική παλέτα χρωμάτων, συμβάλλει στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της ταινίας. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο εμφανίζεται η σταρ του απω-ανατολίτικου σινεμά, Μάγκι Τσέουνγκ.
Η δεύτερη ταινία με τίτλο «Οι άγριες μέρες μας» θεωρείται κάτι σαν τον καντονέζικο «Επαναστάτη χωρίς αιτία». Πρόκειται για το δεύτερο έργο του Γουονγκ Καρ Βάι που αποθεώθηκε από τους κριτικούς παρά τη μεγάλη εισπρακτική του αποτυχία. Ένα τολμηρό μανιφέστο για την αμφισβήτηση της νεολαίας στα άγρια χρόνια του ’60.
Ο κύκλος των προβολών θα ολοκληρωθεί με το νέο-νουάρ «Έκπτωτοι άγγελοι» που μπορεί να ιδωθεί και σαν μια συνέχεια τoυ «Chungking Express». Γυρισμένο εξ ‘ ολοκλήρου με ευρυγώνιους φακούς, πρόκειται για την πιο τολμηρή οπτικά δουλειά του γνωστού σκηνοθέτη. Στην υπόθεση του έργου, ο Γουονγκ Τσι Μινγκ, επαγγελματίας δολοφόνος, δέχεται εντολές από μια μυστηριώδη γυναίκα η οποία είναι ερωτευμένη μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...