Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Στιγμιότυπα της Αντιδικτατορικής Αντίστασης

 Με αφορμή τη μαύρη επέτειος του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου του 1967, η Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (ΕΔΙΑ) 1940-'74 σε συνεργασία με τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), διοργανώνουν  σε έναν τόπο μαρτυρίου, το Επταπύργιο, έκθεση εικόνων και τεκμηρίων με θέμα: Στιγμιότυπα της Αντιδικτατορικής Αντίστασης.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, στον χώρο των πρώην Γυναικείων Φυλακών του Γεντί Κουλέ και θα μείνει ανοικτή μέχρι τις 23 Απριλίου. Όπως μας πληροφορεί η ΕΔΙΑ, η έκθεση θα περιλαμβάνει σπάνια και μοναδικά τεκμήρια (περισσότερα από 400) του αντιδικτατορικού αγώνα.

Στην συντριπτική τους πλειονότητα προέρχονται από τις συλλογές των ΑΣΚΙ και αντλήθηκαν από προσωπικά αρχεία αγωνιστών της περιόδου, αρχεία πολιτικών φορέων, αντιδικτατορικών ομάδων, νεολαιίστικων οργανώσεων, καθώς και από μια πολύ μεγάλη συλλογή ελληνικού και ξένου αντιδικτατορικού Τύπου. Φωτογραφίες, αφίσες, επιστολές, φυλλάδια, περιοδικά, εφημερίδες, κάρτες, σκίτσα και προκηρύξεις εικονογραφούν χρόνο τον χρόνο την πάλη ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς από την έναρξη έως την πτώση του, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως εκφράστηκε από τα πρόσωπα και τις οργανώσεις που υπερέβησαν τις παλαιότερες διαχωριστικές γραμμές και αντιτάχθηκαν στη δικτατορία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...