Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Καλλιτέχνες δημιούργησαν το «αληθινό» πρόσωπο του Ιησού

Το «πραγματικό πρόσωπο του Ιησού» ισχυρίζονται ότι δημιούργησαν ειδικοί της ψηφιακής τεχνολογίας, οι οποίοι είχαν πρόσβαση στην Ιερά Σινδόνη.

Η εικόνα, η οποία παρουσιάζεται σε εκπομπή του History Channel, δημιουργήθηκε αφού πρώτα ελήφθησαν πληροφορίες από την  Ιερά Σινδόνη-το ύφασμα με το οποίο πιστεύεται ότι τύλιξαν τον Ιησού μετά την αποκαθήλωση-και στη συνέχεια μετατράπηκαν σε τρισδιάστατη απεικόνιση.

«Αν θέλεις να αποτυπώσεις το πρόσωπο του Ιησού και θέλεις να είναι το αληθινό πρόσωπο, έχεις μόνο ένα αντικείμενο στη διάθεσή του και αυτό είναι η Ιερά Σινδόνη», δήλωσε ο Ρέι Ντάουνινγκ, ειδικός σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας και απεικόνισης.

Ο Ντάουνινγκ, πρόεδρος του Studio Macbeth, που ανέλαβε το έργο, χρειάστηκε περίπου ένα χρόνο για την ολοκλήρωσή του. «Έχω πολλές πληροφορίες για το πρόσωπο και οι εκτιμήσεις μου προσεγγίζουν ιδιαίτερα το πώς έδειχνε αυτός ο άνθρωπος», επισήμανε ο Ντάουνινγκ.

Η Ιερά Σινδόνη περιέχει το θαμπό αποτύπωμα ενός γενειοφόρου άνδρα με σταυρωμένα τα χέρια, και του σώματός του, όμως επί δεκαετίες η γνησιότητά της αποτελεί αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των ειδικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...