Σάββατο 15 Μαΐου 2010

«5 ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ»

Το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικών  Προγραμμάτων του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2010 διοργ;άνωσε δύο διαφορετικές εκπαιδευτικές δράσεις, οι οποίες απευθύνονται τόσο στους μικρούς επισκέπτες, όσο και στις οικογένειες τους. 
Την Παρασκευή παρουσιάστηκε στο χώρο του μουσείο η παιδική έκθεση «ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑ», στην οποία αναδείχθηκαν  οι δημιουργίες των παιδιών ηλικίας 4-13 ετών που συμμετείχαν φέτος στα μουσειοπαιδαγωγικά εργαστήρια ‘Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ’, ‘Computer Art´ και ‘Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ…με τους γονείς μου’ . Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των παιδιών τα οποία δημιουργήθηκαν με παραδοσιακά, αλλά και ψηφιακά μέσα πλαισιώνοντας την έκθεση με εικαστικές συνθέσεις, γλυπτά, κατασκευές, βίντεο και κόμικ.  Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 23 Μαΐου
Παράλληλα, στο  πλαίσιο των Πέντε Μουσείων Θεσσαλονίκης (Κίνηση 5Μ) τα Τμήματα Μουσειοπαιδαγωγικών Προγραμμάτων τους συνεργάζονται υλοποιώντας την κοινή εκπαιδευτική δράση «5 ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ», η οποία απευθύνεται σε όλους τους επισκέπτες. Επιλεγμένα εκθέματα από το κάθε μουσείο, προερχόμενα από διαφορετικές εποχές και πλαίσια αναφοράς «συνομιλούν» με αφορμή την ανθρώπινη μορφή παρουσιάζοντας διαφορετικές οπτικές της «αρμονικής συνύπαρξης». Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχει στην από κοινού δράση με το πρόγραμμα ‘ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΡΥΘΜΟΙ’.
Η δράση θα υλοποιείται έως 23 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...