Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ιερέας στη Σίφνο ο... Κουστουρίτσα

Μετά το «Mamma Mia» και το «Percy Jackson: Οι Ολύμπιοι και η Κλοπή της Αστραπής», έρχεται άλλη μία υπερπαραγωγή για να διαφημίσει την Ελλάδα! Πρωταγωνιστής; Διεθνούς φήμης σκηνοθέτης που για τις ανάγκες του έργου γίνεται ιερέας!

Δημιουργικός πυρετός στη Σίφνο τον Απρίλιο και τον Μάιο. Ο Εμίρ Κουστουρίτσα και το επιτελείο του θα πραγματοποιήσουν τα γυρίσματα φιλόδοξης υπερπαραγωγής. Ο βραβευμένος Σέρβος σκηνοθέτης θα υποδυθεί Ελληνα ορθόδοξο ιερέα στην ταινία «Pelican», όπως πληροφορούμαστε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του (www.kustu.com).

Ο Κουστουρίτσα έχει εκφράσει επανειλημμένως την αγάπη του για τη χώρα μας. Αλλωστε, μας ενώνουν ισχυροί δεσμοί με τους Σέρβους. Στο συγκεκριμένο φιλμ ενσαρκώνει έναν ιερέα που ο γιος του γίνεται φίλος με έναν πελεκάνο και τον έχει υπό τον προστασία του. Ο ίδιος μετά τον θάνατο της γυναίκας του είναι ψυχολογικό ράκος και στην πορεία συνάπτει κι εκείνος ιδιαίτερο δεσμό με τον πελεκάνο.

Η φιλόδοξη ταινία, που θα αναδείξει τις ελληνικές ομορφιές, βασίζεται στη γαλλική νουβέλα «Nicostratos» του Eric Boisset. Μετά από ρεπεράζ, η παραγωγή αποφάσισε τα γυρίσματα να πραγματοποιηθούν στη Σίφνο. Η σκηνοθεσία φέρει τη σφραγίδα του Oliver Horlait, ενώ το σενάριο συνυπογράφει ο σκηνοθέτης με τον συγγραφέα της ταινίας.

Μαζί με τον Κουστουρίτσα θα βρεθεί στη Σίφνο ο Michel Amathieu (παλιός φίλος του, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στις ταινίες «Black Cat, White Cat» και «Life is a Miracle») και οι Alain Grandgerard και Stephane Meterfi (από την ομάδα της Wesh Wesh Productions, που θα κάνει τη συμπαραγωγή με το Studio 37 και τη Walt Disney Γαλλίας).

Οπως είναι φυσικό, έχουν ήδη κινητοποιηθεί παράγοντες της εγχώριας κινηματογραφικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο casting director Μάκης Γαζής ξεκίνησε κάστινγκ για την ταινία, στην οποία θα συμμετέχουν και πολλοί Ελληνες. Βασική προϋπόθεση, να γνωρίζουν καλά γαλλικά. Για τις ανάγκες μάλιστα της υπερπαραγωγής θα χρησιμοποιηθούν εκπαιδευμένοι... πελεκάνοι. Για την ακρίβεια, από το τιμ της ταινίας «Winged Migration» του Jacques Perrin.

Οσον αφορά τα υπόλοιπα projects του Εμίρ Κουστουρίτσα, θα σκηνοθετήσει τα φιλμ «Cool Water» και «Wild Roses, Tender Roses» με τον Johnny Depp και τη Salma Hayek (τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2011).  ΝΤΟΝΑΤΕΛΛΑ ΑΔΑΜΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...