Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Εικαστικό Φεστιβάλ του Αsh Ιn Art 3 Ιουλίου στην Ερμούπολη Σύρου


To Εικαστικό Φεστιβάλ του Αsh Ιn Art ξεκινά φέτος από την Ερμούπολη Σύρου το Σάββατο 3 Ιουλίου και φιλοξενείται στον όμορφο χώρο του Βιομηχανικού Μουσείου, ενός ζωντανού κύτταρου πολιτισμού και ιστορίας του Αιγαίου και της χώρας (http://www.ketepo.gr/)!

Πέρυσι το φεστιβάλ πέρασε από τα νησιά της Πάτμου (Μεσαιωνικός Πύργος στη Χώρα) και της Ιθάκης (Πνευματικό Κέντρο στο Βαθύ) ξεκινώντας από τη Νίκαια (Πν. Κέντρο "Μάνος Λοίζος") και καταλήγοντας στο Αsh In Art (Αθήνα)

Το Eικαστικό μας Φεστιβάλ σε κάθε φετινό προορισμό του (Σύρος, Λέσβος, Σάμος ή Κώς) γίνεται σε δύο σκέλη και αφορά ομαδικές εκθέσεις αλλά και για πρώτη φορά καλλιτεχνικά εργαστήρια με πλήρες εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Ξεκινώντας από την Σύρο λοιπόν (εν αναμονή και των υπολοίπων ημερομηνιών)

Α. ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Το εκθεσιακό σκέλος του φεστιβάλ περιλαμβάνει τρεις τομείς εκθετών
1. Εκθεση βιομηχανικού σχεδίου με ανακυκλώσιμα υλικά από μέταλλο.
Το φεστιβάλ τιμά δύο σταθερούς συνεργάτες, ερασιτέχνες εικαστικούς δημιουργούς, τους Χρήστο Πάσχο και Χρήστο Σολδάτο.
Εξαρτήματα από παλιά κομμάτια από σίδερο και ατσάλι στα χέρια των δημιουργών τους γίνονται πραγματικά αριστουργήματα. Κομμάτια ανεκτίμητης καλλιτεχνικής αξίας που για να υλοποιηθούν χρειάζονται δεκάδες ώρες σκληρής εργασίας και σίγουρα μεγάλη φαντασία. Χρηστικά αντικείμενα, παράτολμα σχέδια και διακοσμητικά αντικείμενα μεσαίου μεγέθους. Καράβια, ζώα, μηχανές, κηροπήγια, ελικόπτερα, φωτιστικά, όλα από ανακυκλώσιμο, παλιό σίδερο. Δείτε σχετικά http://4.bp.blogspot.com/_lbuRTtLFebM/Sli43-UuCnI/AAAAAAAABOw/JoUGmJy0VXQ/s1600-h/19.jpg
2. Έκθεση των εικαστικών τμημάτων των μαθητών 2009-2010 μελών του Ash In Art με έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, γλυπτά, ψηφιδωτά, κολλάζ, κεραμικά, βιτρό, ρούχο, κόσμημα.
3. Έκθεση εικαστικών, συνεργατών του Ash In Art κατά την περίοδο 2009-2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Για να συμμετέχετε στο Εικαστικό Φεστιβάλ στείλτε στο e-mail: ash in art@yahoo.com φωτογραφίες των έργων που σάς ενδιαφέρει να συμμετέχουν. Εν συνεχεία θα λάβετε αίτηση συμμετοχής στο δικό σας e-mail. Ο χώρος που αντιστοιχεί σε κάθε συμμετέχοντα είναι 160cm width (πλάτος) Χ 100cm height (ύψος) σε κάθε προορισμό του Εικαστικού Φεστιβάλ. Σε αυτό τον χώρο (160Χ100cm) μπορείτε να εκθέσετε όσα έργα θέλετε (1, 2 ή μικρότερα άρα και περισσότερα). Τα έργα πρέπει να είναι αυθεντικά (ζωγραφική) ή εκτυπώσεις σε kapa mount (φωτογραφία) και να φτάσουν στο Ash In Art με την αίτηση (περιλαμβάνει στοιχεία εκθέτη, περιγραφή, τίτλους έργων, τιμές τους) υπογεγραμμένα και αμπαλαρισμένα μέχρι τις 30 Ιουνίου (για τον πρώτο σταθμό - Σύρος). Η συνδρομή είναι συμβολική (50€ σε κάθε προορισμό του Φεστιβάλ) για έξοδα μεταφοράς, εργατικά στησίματος, φύλαξης κλπ. Κατά την παράδοση του/των έργου/ων σας και της συνδρομής σας δίνεται απόδειξη οικονομικής ενίσχυσης και αντίγραφο από το βιβλίο παράδοσης όπου περιγράφονται τα έργα που παραλήφθηκαν. Σε περίπτωση πώλησης στον χώρο της έκθεσης δίνεται απόδειξη και ενημερώνεται ταυτόχρονα ο δημιουργός τους ο οποίος παραλαμβάνει το ποσόν με κατάθεση σε λογαριασμό του ή παραλαμβάνει το/τα έργα του από το Ash In Art με την επιστροφή τους εντός 15 ημερών. Με το πέρας αυτών δεν υπάρχει ευθύνη για την κατάσταση των έργων.

Β. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Από 5 έως 11 Ιουλίου, 2 ομάδες μαθημάτων θα λειτουργούν στο χώρο του μουσείου.
1. Παιδιά από 8 έως 12 χρονών για ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΚΟΛΑΖ.
Τα μαθήματα θα γίνουν στον ημιόροφο του βιομηχανικού μουσείου 11.00πμ μέχρι 1.00 μμ και μπορούν να τα παρακολουθήσουν ελεύθερα
2. Ενήλικοι για ΠΗΛΟ, ΚΕΡΑΜΙΚΑ. Τα μαθήματα θα γίνουν στον ημιυπαίθριο χώρο του βιομηχανικού μουσείου, κτήριο ΚΟΡΝIΛΑΚΗ 6.00μμ μέχρι 8.00μμ
- Υπεύθυνη εργαστηρίων η Χρυσάνθη Παπαμίχου, καθηγήτρια εικαστικών του Ash In Art (Αθήνα). Δείτε: www.ashinart.com

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ASH IN ART ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ
Απο 16 έως 30 Αυγούστου δημιουργείται και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά Art Camp (κατασκήνωση) σε υπέροχο σημείο, στίς εγκαταστάσεις του ΝΕΟΣ (νεανικός επιμορφωτικός όμιλος Σύρου) στο Μέγα Γιαλό Σύρου.
1.ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
Από 16 έως 23 Αυγούστου, παιδιά 8-12 ετών συμμετέχουν ταυτόχρονα στα εργαστήρια πνευστών και κρουστών της Φιλαρμονικής του Δήμου Ερμούπολης και στό εργαστήρι συγγραφής και ανάγνωσης παραμυθιού του Ash In Art.
2.ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ
Από 23 έως 30 Αυγούστου, παιδιά 13-18 ετών συμμετέχουν ταυτόχρονα στα εργαστήρια πνευστών και κρουστών της Φιλαρμονικής του Δήμου Ερμούπολης και στό εργαστήρι δημιουργικής γραφής του Ash In Art.
ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ > Alice Labarche : αρχιμουσικός, πνευστά (Φιλαρμονική), Εύη Πετροπούλου: συγγραφέας, δημιουργική γραφή (Ash in Art), Στέφανος Λαρεντζάκης: μουσικός, κρουστά (Φιλαρμονική, Ash in Art)

Δείτε και άλλα links
http://www.facebook.com/group.php?gid=89956631439
http://www.syros.com.gr/syros/views/industrial.htm
http://www.syrosinfo.gr/ermoupoli/intustrialmuseum/index.html
http://www.facebook.com/group.php?gid=188534019305&v=app_2344061033&ref=ts

Εκδήλωση ενδιαφέροντος στα τηλέφωνα:
Για συμμετοχή στις εκθέσεις > Ash in Art: 210 9216890 begin_of_the_skype_highlighting              210 9216890      end_of_the_skype_highlighting, 6948688829, Ε-mail: ashinart@yahoo.com. Για φιλοξενία και άλλες πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση > Φιλαρμονική Σύρου: 22810 85478, 6979264671, Ε-mail: ashinart.syros@gmail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...