Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Μελέτη για τον περιβάλλοντα χώρο του κάστρου της Άρτας



Στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το ΤΕΙ Ηπείρου και συγκεκριμένα με το Τμήμα Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου προβαίνει η Ν.Α. Άρτας για την υλοποίηση του έργου: «Εκπόνηση μελέτης διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου περιμετρικά του κάστρου Άρτας». 

Την απόφαση έλαβε την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010 το Νομαρχιακό Συμβούλιο Άρτας το οποίο όρισε και εκπροσώπους της Ν.Α. στην Κοινή Επιτροπή. 

Η μελέτη αφορά τον περιβάλλοντα χώρο περιμετρικά του κάστρου της Άρτας εμβαδού περίπου 12.000m2), όπως ορίζεται από τις οδούς Πέτα, Ευαγγελιστρίας, γοργού και την Περιφερειακή οδό της πόλης (Ε.Ο.). 

Σκοπός της μελέτης είναι να τεθούν οι βάσεις για την διαμόρφωση του χώρου με σκοπό την ανάδειξη του κάστρου, την αναβάθμιση της χρήσης της περιοχής από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης και την λειτουργική ενοποίησή του με το πάρκο (πλατεία) Καραϊσκάκη με το οποίο συνορεύει προς τα ανατολικά. 

Πρόκειται για φυτοτεχνική μελέτη διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου με σκοπό την δημιουργία ενός χώρου πρασίνου και αναψυχής υψηλού επιπέδου. Η μελέτη θα παραδοθεί στο επίπεδο προμελέτης. Η επιστημονική ομάδα που θα συντάξει τη μελέτη αποτελείται από μέλη ΕΠ του τμήματος Ανθοκομίας-Αρχιτεκτονικής Τοπίου του ΤΕΙ Ηπείρου με υπεύθυνο – συντονιστή τον Αλέξανδρο Κανταρτζή. 

Η δαπάνη για τη μελέτη ανέρχεται σε 15.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και οι πόροι θα προέρχονται από το Νομαρχιακό Πρόγραμμα ΚΑΠ έτους 2010 με την εγγραφή σε αυτό σχετικής πίστωσης. Η μελέτη θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναλυτική καταγραφή υφιστάμενης κατάστασης και αναλυτική τεχνική έκθεση σχετικά με την πρόταση διαμόρφωσης (διαμόρφωση, επιφάνειες, κατασκευές, φυτεύσεις, άρδευση, φωτισμός).
Αναρτήθηκε από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...