Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

«Σεμινάριο Βλακείας» με τον Δ. Πιατά!

H Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 στις 20:30 στο θέατρό της τον θεατρικό μονόλογο του Σάκη Σερέφα «Σεμινάριο Βλακείας», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου. Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Πιατάς.

Το «Σεμινάριο Βλακείας» είναι ένας κωμικοτραγικός μονόλογος – η τελευταία διάλεξη ενός καθηγητή, του Εισηγητή, στους τελειόφοιτους ενός σύγχρονου τεχνοκρατικού κολεγίου. Το «μάθημα ζωής» του Εισηγητή είναι ένα στοχαστικό παραλήρημα πάνω στη διαχρονική αξία της βλακείας ως αντίδοτο στην τετράγωνη και συχνά ανελέητη λογική της εποχής μας.

Η υπεράσπιση της βλακείας καταλήγει σε μια καυστική κριτική του σημερινού πολιτισμού, η οποία ξεδιπλώνεται όχι μόνο μέσα από τον προσωπικό λόγο του Εισηγητή αλλά μέσα από την παράλληλη ψηφιακή εγκατάσταση που προβάλλει χαρακτηριστικά στιγμιότυπα και μορφές με θέμα τη βλακεία – από τον Σαρλώ στον Mr. Bean και από τον Έρασμο στον Μέγα Ναπολέοντα. Στο τέλος, όμως, το «μάθημα ζωής» του Εισηγητή αποκτά εξομολογητικό τόνο: μήπως τελικά η βλακεία είναι το μοναδικό όπλο επιβίωσης και το τελευταίο αποκούμπι ανθρωπιάς στον αμείλικτο κόσμο όπου ζούμε;

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Eίσοδος ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας.

Η διανομή των δελτίων ξεκινά την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.
(Πέμπτη – Παρασκευή, Δευτέρα: 9:00 – 20:00, Σάββατο 9:00 – 14:30, Κυριακή: κλειστά)

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...