Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Πρώτη εμφάνιση της Κ.Ο.Θ. στο Βερολίνο

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την πορεία της σε σημαντικά πολιτιστικά κέντρα της Ευρώπης, πραγματοποιεί την πρώτη εμφάνισή της στο Βερολίνο, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 20.00 (τοπική ώρα) στο Konzerthaus Berlin, όπου θα τιμήσει το «Έτος Μητρόπουλου».

Η συναυλία πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βερολίνο, της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού-Παράρτημα Βερολίνου και του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων και Ακαδημαϊκών Βερολίνου «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής».

Στη συναυλία της στην περίφημη αίθουσα συναυλιών του Βερολίνου η Κ.Ο.Θ. επέλεξε να παρουσιάσει την Κρητική Γιορτή του Δημήτρη Μητρόπουλου (1896-1960), τιμώντας την πεντηκοστή επέτειο από τον θάνατό του, σε ενορχήστρωση Νίκου Σκαλκώτα (1904-1949), επιλογή που δεν είναι τυχαία, καθώς στο Βερολίνο έζησαν για κάποιο διάστημα και οι δύο διεθνούς φήμης έλληνες συνθέτες (ο Δημήτρης Μητρόπουλος από το 1921 έως το 1924 και ο Νίκος Σκαλκώτας από το 1921 έως το 1933).

Ο διάσημος πιανίστας Κυπριανός Κατσαρής θα συμπράξει με την ορχήστρα σε ένα από τα δημοφιλέστερα κοντσέρτα του κλασικού ρεπερτορίου, το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 3 σε ντο ελάσσονα, έργο 37 του Ludwig van Beethoven (1770-1827).

Η συναυλία θα κλείσει με το Κοντσέρτο του Καλοκαιριού του Ildebrando Pizzetti (1880-1968), ένα συμφωνικό αριστούργημα, το οποίο πριν από την ηχογράφησή του έως σήμερα δεν ακουγόταν συχνά στις αίθουσες συναυλιών.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...