Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Συναντήσεις κορυφής για την κρίση

KANTE KLIK ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΘΑΡΑ
Η οικονοµική κρίση µπαίνει σε πρώτο πλάνο στις οµιλίες και συζητήσεις του Megaron Plus έως το καλοκαίρι τη στιγµή που συντελείται ένα διαδικτυακό άνοιγµα του Μεγάρου Μουσικής στη νέα γενιά
Με ανανεωµένη ιστοσελίδα, φιλική απέναντι στις απαιτήσεις της νέας γενιάς καθώς ανοίγεται στο facebook και το twitter και υπό τοβάρος των οικονοµικών ζηµιών που άφησε πίσω του το 2010, το Megaron Plus υποδέχεται το κοινό µε διαλέξεις και συζητήσεις για την τέχνη, την οικονοµία, την επιστήµη, την οικολογία, τη κοινωνία έως και την µεταφυσική στο διάστηµα Ιανουαρίου - Μαΐου 2011. «Η παγκόσµια οικονοµική κρίση και ιδιαίτερα η κρίση την οποία διέρχεται η χώρα µας οδηγούν το Megaron Plus στο να επικεντρωθεί σε µεγάλο βαθµό στην κοινωνική και οικονοµική πραγµατικότητα», έλεγε χθες κατά την παρουσίαση του προγράµµατος ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Ιωάννης Μάνος.

Η επιχορήγησητου υπουργείουΠολιτισµού προς το Μέγαρο Μουσικήςµειώθηκε από 12 εκατ. ευρώ το 2009σε 5 εκατ. το2010, ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Μεγάρου Νίκος Μανωλόπουλος. «∆ίνεται καθηµερινά αγώνας για να διατηρήσουµε τοεπίπεδο και την ποιότητα των εκδηλώσεων», τόνισε.

Αντιθέτως, οι χορηγίες για την περίοδο 2010-2011 αναµένεται να αυξηθούν και να προσεγγίσουν τα 3,5 εκατ. ευρώ (έναντι 1,8 εκατ. το 2009-2010) καλύπτοντας σηµαντικό µέρος των εσόδων. «Εχουµε αύξηση περίπου80% από χορηγίες για το 2011. Αναµένουµε αύξηση στα έσοδα και από συνέδριακαι εκµισθώσεις αιθουσών», συνέχισε ο Νίκος Μανωλόπουλος, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και τηδοκιµαστική λειτουργία του νέου ιστοτόπου από σήµερα. Αρχίζοντας µε τον βραβευµένο µε Νοµπέλ συγγραφέα Ορχάν Παµούκ στη χθεσινή διάλεξη, το Megaron Plus έως το καλοκαίρι θα υποδέχεται επιστήµονες, συγγραφείς, καθηγητές, προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, τηςνοµικής και της δηµοσιογραφίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επόµενη εκδήλωση η αυριανή διάλεξη της γαλλίδας κλινικής ψυχολόγου Μαρί Ντ’Ενεζέλ µε θέµα «Αντιµετωπίζοντας το τέλος µε αξιοπρέπεια».

Τιµητικές εκδηλώσειςθα πραγµατοποιηθούν για τους Αλέξανδρο Παπαδιαµάντη, Οδυσσέα Ελύτη, ΣτρατήΤσίρκα και τηγαλλίδα ελληνίστρια Ζακλίν ντε Ροµιγί. Στο Μέγαρο αναµένεται έως τον Μάιο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής ΤράπεζαςΖαν-Κλοντ Τρισέ σε µια συνάντηση µε τον γάλλο δηµοσιογράφο Ζαν Μαρί Κολοµπανί. Ο γενικός διευθυντής της Σκάλας του Μιλάνου Στεφάν Λισνέρθα αναζητήσει νέα ταλένταστην Ελλάδα την άνοιξη, ενώ ακρόαση και διάλεξη θα πραγµατοποιήσει και ο διευθυντής του Τεάτρο Ρεάλ στη Μαδρίτη Ζεράρ Μορτιέ.


Megaron Plus, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1, τηλ. 210- 7282.000), http:// www.megaron. gr. Επικοινωνιακή χορηγία: «ΤΑ ΝΕΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...