Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Σύσταση Εθνικού Αρχείου Δισκογραφίας ζητά ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γ. Κυρίτσης

Το ζήτημα της  σύστασης Εθνικού Αρχείου Δισκογραφίας έθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Γιώργος Κυρίτσης προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, κατά την α’ συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013, με θέμα νομοσχέδιο για την πνευματική ιδιοκτησία και τα συγγενικά δικαιώματα.


Ο κ. Κυρίτσης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει διάσωση και καταγραφή του συνόλου της ελληνικής μουσικής που έχει ηχογραφηθεί είτε στη χώρα μας, είτε στο εξωτερικό για διάστημα μεγαλύτερο του ενός αιώνα. 


Όπως ανέφερε, αυτός ο πακτωλός μουσικής είναι σήμερα διασκορπισμένος κυρίως σε ιδιωτικές συλλογές. Μάλιστα, πρότεινε την αξιοποίηση του ιστορικού κτιρίου της Columbia, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο για πολλαπλές πολιτιστικές χρήσεις μουσειακού αλλά και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Στην πρόταση του  κ. Κυρίτση επανήλθε ο κ. Παναγιωτόπουλος κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, σήμερα, Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013. Ο κ. Παναγιωτόπουλος παραδέχθηκε ότι η μη ύπαρξη Εθνικού Αρχείου Δισκογραφίας αποτελεί τεράστιο έλλειμμα. «Δεν είναι μόνο πολιτιστικό έλλειμμα, είναι εθνικό έλλειμμα» ανέφερε και ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι επικοινώνησε σχετικά με τον ιδιοκτήτη του χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...