Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

«Χταποδάκια και άλλα διηγήματα» σο Bios Main

ΚΑΙ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ Λαπαθιώτη έχει να προτείνει η αθηναϊκή σκηνή, και συγκεκριμένα το Bios Main, από την ίδια νεανική παρέα, τους Ηλία Βογιατζηδάκη, Μυρτώ Πανάγου και η Νατάσα Παπανδρέου, που είχε θεατροποιήσει θαυμάσια επίσης κλασική λογοτεχνία μας στην παράσταση «Χταποδάκια και άλλα διηγήματα».


Αυτή τη φορά μάς οδηγούν στο μακρινότατο 1915. Σε ένα εργατικό σπιτάκι στο Παγκράτι, όπου η Ρηνούλα, μια 18χρονη καπελού, ξεψυχά για χάρη ενός ανεκπλήρωτου έρωτα. Αντικείμενο του πόθου της είναι ο 19χρονος τσαγκάρης Σωτήρης.

Στη νουβέλα «Κάπου περνούσε μια φωνή» (1940), που δίνει και τον τίτλο της παράστασης στο Bios, ο καταραμένος αυτόχειρας συγγραφέας της γενιάς του 1920 Ναπολέων Λαπαθιώτης συστήνει ένα ιδιότυπο μοιραίο ερωτικό τρίγωνο.

Εχει περάσει σχεδόν ένας αιώνας από την Αθήνα της νουβέλας, όμως οι συντελεστές της παράστασης «αφουγκράζονται μια παλιά ιστορία και τη μεταφέρουν στο σήμερα. Με παιγνιώδη διάθεση και άφθονη μουσική ξεδιπλώνεται η εποχή της αθωότητας, όπου η Αθήνα των αρχών του προηγούμενου αιώνα μπλέκεται με τις σχολικές μας μνήμες, το γέλιο εναλλάσσεται με τη θλίψη, ενώ ο έρωτας διεκδικεί τα δικαιώματά του με τρόπο απόλυτο και χωρίς περιορισμούς». Κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...