Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Λευτέρης Παπαδόπουλος: «Κανένας δεν με ρώτησε για τον "Δρόμο"»

Από το διαδίκτυο ενημερώθηκε ο Έλληνας στιχουργός ότι το θρυλικό άλμπουμ «Δρόμος» που συνυπέγραψε μαζί με τον Μίμη Πλέσσα επρόκειτο να ανέβει στο θεατρικό σανίδι.


Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, ο πιο εμπορικός δίσκος στην Ελλάδα-σημείωσε πωλήσεις πάνω από 3.500.000 αντίτυπα- ο «Δρόμος» του Λευτέρη Παπαδόπουλου (στίχοι) και του Μίμη Πλέσσα (μουσική) θα επιστρέψει στο θεατρικό σανίδι.


Η πρεμιέρα της παράστασης έχει οριστεί για τις 26 Φεβρουαρίου ενώ ξεκίνησε και η προώθηση αυτής στη δημοσιότητα μέσα από δελτία τύπου και αφίσες. Κάπως έτσι έμαθε και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος ότι ο δίσκος που συνυπέγραψε μαζί τον Μίμη Πλέσσα επρόκειτο να μεταφερθεί στη σκηνή του «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»,  γεγονός που τον εξόργισε!

Όπως υποστήριξε, δεν είχε καμία ενημέρωση από τους συντελεστές της παράστασης οι οποίοι επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν το έργο του χωρίς να τον ρωτήσουν. «Δεν έχω κάνει καμία συνεννόηση με κανέναν για τον "Δρόμο". Εμαθα για την παράσταση από το διαδίκτυο. Δεν έχω ενημερωθεί καθόλου» είπε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στο Βήμα και δήλωσε έτοιμος να προχωρήσει με νομικές διαδικασίες. «Μίλησα με τη σύζυγο του Μίμη Πλέσσα, η οποία μου επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος είναι σύμφωνος. Αλλά κανένας δεν με ρώτησε. Εκτός από τα τραγούδια είναι δικό μου και το έργο, που έγραψα για την παράσταση του ΄70. Ο "Δρόμος" παραμένει ο δίσκος με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ελλάδα. Ηθελαν να χρησιμοποιήσουν το έργο και τα τραγούδια, χωρίς να με ρωτήσουν. Μέχρι και αφίσες έβγαλαν» είπε.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη δισκογραφική δουλειά «Ο Δρόμος» είχε σαν κύριο ερμηνευτή το Γιάννη Πουλόπουλο ενώ συμμετείχαν επίσης η Ρένα Κουμιώτη και η Πόπη Αστεριάδη. Ανάμεσα στα τραγούδια του δίσκου, περιλαμβάνονται «Το άγαλμα», το «Γέλαγε η Μαρία», το «Μέθυσε απόψε το κορίτσι μου», το «Ξημερώνει Κυριακή», το «Πρώτη φορά» ή το «Δώσε μου το στόμα σου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...