Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ρύθμιση για τη λειτουργία των θεατρικών χώρων ζητά ο Γ. Καμίνης

Την ανάγκη να κατατεθεί και να ψηφισθεί άμεσα από τη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία των θεατρικών χώρων, υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε συνάντηση που είχε στο Δημαρχιακό Μέγαρο με ανθρώπους του θεάτρου και εκπροσώπους φορέων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του δήμου για την κατάρτιση και την προώθηση της νομοθετικής πρότασης, η οποία ρυθμίζει το νομικό κενό στη λειτουργία θεατρικών χώρων, κενό που είχε ως αποτέλεσμα να χαρακτηριστούν, αρκετοί από αυτούς, ακατάλληλοι και να κινδυνεύσουν με σφράγιση.


Ο Γιώργος Καμίνης επισήμανε ότι «ο δήμος Αθηναίων, μετά από διάλογο, ανέλαβε την πρωτοβουλία να αρθεί το αδιέξοδο, καταρτίζοντας και παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου για τη λειτουργία των θεατρικών χώρων, το οποίο συνάντησε τη συναίνεση όλων των εμπλεκομένων φορέων και την σύμφωνη γνώμη των συναρμόδιων υπουργείων».

Ακόμη, ζήτησε από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να συμβάλουν στην άμεση ψήφισή του, προκειμένου να αρθεί μια μεγάλη εκκρεμότητα, που πλήττει τον χώρο του Πολιτισμού.

Οι εκπρόσωποι των φορέων του θεάτρου ενημέρωσαν, από την πλευρά τους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από το νομικό κενό που υπάρχει, κυρίως μετά την 23η Σεπτεμβρίου, ημέρα κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία είχε την ευθύνη ελέγχου της λειτουργίας των θεάτρων, αρμοδιότητα η οποία έχει περάσει στην Ελληνική Αστυνομία.

Στη συνάντηση μετείχαν εκ μέρους του δήμου Αθηναίων, η επικεφαλής της επιτροπής διαβούλευσης και δημοτική σύμβουλος, Αγγελική Αντωνοπούλου, και εκ μέρους των φορέων του θεάτρου, μεταξύ άλλων οι Γρηγόρης Βαλτινός, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Βασίλης Πουλαντζάς, Αιμιλία Υψηλάντη και Άννα Κοκκίνου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, όπως η Πανελλήνια Ένωση Ελευθέρου Θεάτρου και η Ένωση μη Κερδοσκοπικών Θιάσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...