Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ανοικτό εξ ολοκλήρου το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

Ανοικτό για το κοινό είναι ολόκληρο πλέον το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας. Η αίθουσα που είναι αφιερωμένη στο δημόσιο βίο άνοιξε την... περασμένη Πέμπτη και εκεί οι επισκέπτες μπορούν να πληροφορηθούν ο, τι συνέβαινε στην αρχαία πόλη από άποψη κοινωνική και διοικητική ενώ η αναπαράσταση ενός υδραγωγείου είναι το κυρίαρχο στοιχείο της ενότητας.

Ο ιδιωτικός βίος είναι το αντικείμενο της πρώτης ενότητας του μουσείου όπου εκτίθενται αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως εργαλεία, κοσμήματα κλπ από τη Μυκηναϊκή εποχή ως και την Ρωμαϊκή.

Τα ψηφιδωτά δάπεδα αυτής της τελευταίας περιόδου μάλιστα, που είχαν βρεθεί σε κατάλοιπα πολυτελών κατοικιών αποτελούν και το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του μουσείου λόγω του αριθμού και της ποιότητάς τους. Στην τρίτη ενότητα εξάλλου παρουσιάζονται τα ταφικά έθιμα της περιοχής _αρχιτεκτονική και λατρεία_ με την ανακατασκευή μάλιστα τριών τάφων, δύο μυκηναϊκών και ενός ρωμαϊκού μαζί με τα οστά των νεκρών και τα κτερίσματά τους.

Να σημειωθεί πάντως, ότι μετά από την ολοκλήρωση του μουσείου τέθηκε σε ισχύ και η καταβολή εισιτηρίου 4 ευρώ ανά άτομο.
http://erroso.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...