Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ στην Πετρούπολη

Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ , το έργο του Δημητρίου Γρ. Καμπούρογλου ανεβάζει η Θεατρική Εταιρεία ΒΗΜΑΤΑ την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011, 9:30 μ.μ. στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη.

Η θεατρική εταιρεία ΒΗΜΑΤΑ, της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου, παρουσιάζει το έργο «Ο τρελός της Αθήνας», βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Δημητρίου Γρ. Καμπούρογλου.

Ο Γιάννης ο τρελός που περιγράφει στο διήγημά του ο Δημ. Καμπούρογλου, υπήρξε αληθινό πρόσωπο που έζησε κατά την πρώτη περίοδο της Τουρκοκρατίας στην Αθήνα. Το 1684 ξεσπά ο Βενετοτουρκικός Πόλεμος που συνδέεται με την αναζήτηση των Αθηναίων για ελευθερία και καταλήγει σε μια από τις μεγαλύτερες συμφορές της πόλης. Στις 9 Απριλίου 1688 οι Βενετοί εγκαταλείπουν την Αθήνα. Οι Αθηναίοι, προδομένοι από τους Βενετούς, αποφασίζουν να εκκενώσουν την πόλη φοβούμενοι την τουρκική εκδίκηση. Ο μόνος που δεν εγκαταλείπει την πόλη και περιπλανιέται στα ερείπιά της, παρέα με το σκύλο του, είναι ο Γιάννης ο Τρελός.

Με αφορμή αυτή την ιστορία δημιουργήθηκε μια αριστοφανική φιγούρα που ξεφεύγει από τα όρια του χρόνου. Ο ήρωας του έργου μας είναι ένα πρόσωπο που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και την τραγικότητα και με τη φαντασία του ζωντανεύει μνήμες από την ξεχασμένη Ελλάδα άλλων εποχών. Αναζητεί τις ρίζες του στα χαλάσματα των αρχαίων ναών και των αρχαίων θεάτρων , ταξιδεύει στο χρόνο μέχρι την εποχή της Επανάστασης και της Μεγάλης Ιδέας, την Αθήνα της προσφυγιάς, του πολέμου και του σήμερα, αναπολεί αθηναϊκές καντάδες και ονειρεύεται γιορτές και ελευθερία.

Ο Τρελός της Αθήνας είναι μια προσωπικότητα που συμπυκνώνει όλα αυτά που ξεχάσαμε και όλα αυτά που ονειρευόμαστε για τον τόπο που αγαπάμε και που ανήκουμε, όπου κι αν βρίσκεται…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Θεατρική διασκευή : Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία : Ελένη Γερασιμίδου
Μουσική : Δημήτρης Λέκκας
Σκηνικά- κοστούμια : Κώστας Βελινόπουλος

ΔΙΑΝΟΜΗ

Αντώνης Ξένος – ο Γιάννης ο Τρελός
Αγγελική Ξένου – Καρυά

Προπώληση εισιτηρίων:
Cine Πετρούπολις, Λ.Πετρουπόλεως 168 - 210 5012391 (8:00 μ.μ. – 11:00 μ.μ.)

Περίπτερο στο Δημαρχείο Πετρούπολης 25ης Μαρτίου & Κ.Βάρναλη (Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. & 5:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ)
www.petroupoli.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...