Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Ο πολιτισμός κάνει… διακοπές στα νησιά


Μια νέα πολιτιστική διοργάνωση που φέρνει στο προσκήνιο τον Άη Στράτη, την Ικαρία, τη Λέσβο, τη Σάμο, τους Φούρνους , τη Χίο και τα Ψαρά εγκαινιάζεται αυτόν τον Αύγουστο. Πρόκειται για το «Ταξίδι Τεχνών-Πολιτιστικές διαδρομές στο Αιγαίο», ένα πολυθεματικό γεγονός με πλήθος εκδηλώσεων για το θέατρο ,τη μουσική και τη video-art. Το πρόγραμμα διοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και η χρηματοδότησή του γίνεται από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ο νέος αυτός θεσμός αξιοποιεί το πιο ταλαντούχο δυναμικό της τοπικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα παρουσιάζει παραγωγές που έχουν προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Πιο αναλυτικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Συναυλία με έργα Σοπέν, με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη. Μουσικές συναυλίες όπερας και μελοποιημένης ελληνικής ποίησης. Μετακλήσεις θεατρικών παραστάσεων που παίχτηκαν τη θεατρική σαιζόν 2009-2010 στο ελεύθερο θέατρο και το Φεστιβάλ Αθηνών και φεστιβάλ παιδικού θεάτρου.

Στον ίδιο κύκλο εκδηλώσεων εντάσσεται και το θεατρικό αναλόγιο με ανάθεση συγγραφής νέων θεατρικών κειμένων σε σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς με θέματα εμπνευσμένα από τη μεγάλη λογοτεχνική και πολιτιστική παράδοση της περιοχής (Σαπφώ, Όμηρος, Θεόφραστος, Θεόφιλος, Μυριβήλης, Βενέζης).

Τα έργα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά από γνωστούς ηθοποιούς με τη μορφή αναλογίου, παρουσία των συγγραφέων. Θα πραγματοποιηθεί επίσης μια περφόρμανς με αναγνώσεις από το έργο του Ηλία Βενέζη σε δημόσιους χώρους, παραδοσιακά καφενεία και ιστορικά μνημεία. Θα ακολουθήσει προβολή ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στον νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη. H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...