Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Ξεχωριστές βραδιες στην Άνω Σύρο

Την Τετάρτη 4 Αυγούστου στις 21:00 στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου η Μουσική συναντά την ποίηση σε μια ξεχωριστή βραδιά.

Ο Μιχάλης Σιγανίδης και οι Φίλοι Μίλτου Σαχτούρη θα δώσουν μια μοναδική μουσική παράσταση στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου που στηρίζεται πάνω κυρίως στα ποιήματα του Μίλτου Σαχτούρη αλλά και σε ποιήματα των Ομάρ Καγιάμ, Ανδρέα Εμπειρίκου, Σάμιουελ Μπέκετ, Λέοντα Κουκουλά καθώς και σε στίχους του συνθέτη.

Ο Μίλτος Σαχτούρης (1919- 2005) ένας από τους σημαντικότερους έλληνες ποιητές έζησε και δημιούργησε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και της όποιας επικαιρότητας όμως ευτυχώς για εμάς ο Μάνος Χατζιδάκις μελοποίησε το «Ο καπετάν Μιχάλης κι ο κύκλος του CNS», ο Γιάννης Σπανός τις «Ανθολογίες» καθώς επίσης μελοποιήθηκε από τους Αργύρη Κουνάδη, Κυριάκο Σφέτσα, Νίκο Ξυδάκη, Μαρία Βουμβάκη.
Επηρεασμένο από τα ποιήματα του Μίλτου Σαχτούρη είναι και το τραγούδι του Σταύρου Κουγιουμτζή «Τρελοί και Άγγελοι (Ντύλαν Τόμας)» (εμπνευσμένο από το ποίημα «Παρουσία» του Μίλτου Σαχτούρη και αφιερωμένο στον ποιητή) από τον ομώνυμο δίσκο «Τρελοί και Άγγελοι» που τραγούδησε ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο Μιχάλης Σιγανίδης αγάπησε την ποίηση του Σαχτούρη από τα μαθητικά του χρόνια, συγκέντρωσε τα μουσικά του έργα πάνω στην ποίηση του Σαχτούρη και τα συμπεριέλαβε σε ένα CD, απ’ όπου και θα ακούσουμε έργα στη συναυλία. Πρόκειται σύμφωνα με το δημιουργό για ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ… μια ιδιόρρυθμη «αποδομητική» τραγουδοποιία που χαρτογραφεί ένα λεπτομερέστατο ηχητικό τοπίο όπου συνυπάρχουν το συγκεκριμένο πλαίσιο και ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός.

Στη συναυλία θα ακούσουμε συνθέσεις από τις ποιητικές συλλογές «Ο περίπατος», «Το σκεύος», «Καταβύθιση», «Παραλογαίς», «Τα φάσματα ή η χαρά στον άλλο δρόμο».

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση όπου συνυπάρχουν έντονα η πρόζα, το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού, τα τζαζ ηχητικά μονοπάτια και γενικότερα η πειραματική διάθεση αυτού του ιδιαίτερου γκρουπ το οποίο με αυτή τη σύνθεση εμφανίζεται πολύ σπάνια σε επιλεγμένους χώρους και σε κοινό που αγαπά την ποίηση.

Παίζουν και τραγουδούν: Μ. Σιγανίδης (κοντραμπάσο, κιθάρα, φωνή), Αλκ. Ιωαννίδης (φωνή, φλογέρες), Θ. Ρέλλος (σαξόφωνο, κλαρίνο, φωνή), Κ. Θεοδώρου (τύμπανα), Χ. Λαμπράκης (νέι, πλήκτρα), Α. Ανισέγκου (πιάνο). Είσοδος: 10€ και 5€

Συναυλία του Γιάννη Χαρούλη. 
Την Πέμπτη 5 Αυγούστου, στις 21:00 στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου θα δοθεί η Συναυλία του Γιάννη Χαρούλη.

Ο Γιάννης Χαρούλης είναι η ανερχόμενη φωνή του ελληνικού τραγουδιού, έχει ήδη δημιουργήσει ένα μεγάλο φανατικό κοινό από το χώρο της νεολαίας και εκφράζει με τη φωνή του τον τροβαδούρο που εμβαθύνει στον πρωτογενή μουσικό ποιητικό λόγο και εργάζεται συστηματικά από την άλλη πλευρά μέσα σε σύγχρονους ηλεκτρικούς ήχους αποδίδοντας ένα καινούργιο ηχητικό άκρως ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Ο τραγουδιστής αναζητά την προσωπική του κατάθεση, μας ταξιδεύει με τα τραγούδια του στο νησί του, την Κρήτη και στις νησίδες των τραγουδιών με έντονο καλλιτεχνικό στίγμα. μας υποδέχεται στο δικό του κόσμο σε μουσικές ελλήνων και ξένων συνθετών. Θα ακούσουμε τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και ανέκδοτα κομμάτια που πρόκειται σύντομα να βρεθούν στις καρδιές μας.

http://www.charoulis.gr/ , http://www.myspace.com/giannisxaroulis

Είσοδος: 10€ και 5€

www.festival-anosyros.blogspot.com

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Φεστιβάλ επικοινωνήστε καθημερινά, 10:30 - 14:30, στο τηλέφωνο 22810 83900.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...