Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Ο Αντρέα Μποτσέλι στο Ηρώδειο

Το Ίδρυμα Δράσης κατά του Καρκίνου του Μαστού προσκαλεί τον Αντρέα Μποτσέλι για μια μόνο συναυλία στο Ηρώδειο, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν εξολοκλήρου για τους σκοπούς του Ιδρύματος.
Ο κορυφαίος τενόρος Αντρέα Μποτσέλι με την παγκόσμια αναγνώριση και την εξαιρετική φωνή, βρίσκεται ανάμεσα στους καλλιτέχνες – θρύλους της παγκόσμιας μουσικής πραγματικότητας, με πωλήσεις δίσκων που ξεπερνούν τα 70 εκατομμύρια διεθνώς και με το δικό του Αστέρι στο Δρόμο της Δόξας του Χόλιγουντ.
Ο Αντρέα Μποτσέλι δεν έγινε γνωστός μέσα από διαφημιστικό σχεδιασμό. Αντίθετα, το κοινό τον ξεχώρισε και τον επέλεξε σε διαγωνισμό τραγουδιού. Από τότε η χροιά της φωνής του μεταφέρει τρυφερότητα και το όνομά του έχει γίνει γνωστό πολύ γρήγορα στο κοινό.
Η Σελίν Ντιόν είχε αναφερθεί χαρακτηριστικά στο πρόσωπό του με το εξής σχόλιο: «εάν ο Θεός μπορούσε να τραγουδήσει, η φωνή του θα έμοιαζε με του Αντρέα Μποτσέλι». Αυτό και μόνο αποτελεί μια σημαντική ένδειξη της αξίας και του χαρίσματός του.
Η φωνή του έχει μελαγχολικό και ταυτόχρονα έντονο χρώμα, είναι έντονα συναισθηματική και τρυφερή. Τα 70 εκατομμύρια δίσκων του που έχουν πωληθεί παγκοσμίως έρχονται να επιβεβαιώσουν την αξία του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο διάσημος τενόρος παρά τις δυσκολίες από την έλλειψη όρασης, δεν εγκατέλειψε το χάρισμα της φωνής του αλλά αντίθετα, το καλλιέργησε, δημιουργώντας μια χροιά αναγνωρίσιμη πια σε διεθνές επίπεδο. Οι δυσκολίες τον έκαναν ακόμα πιο συναισθηματικό, ακόμα πιο ευαίσθητο.
Λίγα λόγια για τον Μποτσέλι
Γεννήθηκε στην Τοσκάνη στις 22 Σεπτεμβρίου του 1958 και μεγάλωσε στην οικογενειακή φάρμα στο Lajatico της Πίζα. Ανακάλυψε τη δύναμη της φωνής του από νωρίς και μέσα από συστηματική προσπάθεια κατάφερε να αναδειχθεί ως «ο μοντέρνος και συγχρόνως παραδοσιακός τενόρος», όπως θέλει να αποκαλεί ο ίδιος τον εαυτό του.
Από ενδιαφέρον για τις ανθρωπιστικές επιστήμες σπούδασε νομικά. Αφού άσκησε όμως για ένα χρόνο τη δικηγορία, την εγκατέλειψε οριστικά και αφιερώθηκε στη μουσική και στο τραγούδι.
Το 1970 απόλαυσε την πρώτη του επιτυχία σ’ ένα διαγωνισμό τραγουδιού, εκτελώντας το «O sole mio». Αφού παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού με τον Luciano Bettarini, ο Μποτσέλι πλησίασε τον Franco Corelli και για να πληρώσει τα μαθήματα τραγουδιού, ο Αντρέα έπαιζε πιάνο σε τοπικά μπαρ.
Το 1994, την ίδια περίοδο που κατακτούσε τον κόσμο της ποπ, παρουσιάστηκε στον Αντρέα η ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του στην οπερετική σκηνή, στο έργο του Βέρντι «Macbeth». Τα Χριστούγεννα του ίδιου χρόνου προσκλήθηκε για να τραγουδήσει στο Βατικανό, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου, όπου παρίστατο και ο Πάπας. Αυτή ήταν και η αρχή μίας ραγδαίας ανόδου.
Το τραγούδι του «Con te Partirò» ακούσθηκε σε κάθε γωνιά του κόσμου. Συνεργάστηκε με τη Sarah Brightman, τον Zubin Mehta, τη Celine Dion, τον Lorin Maazel και μερικούς από τις σημαντικότερους μαέστρους όπως τους Lorin Maazel, Seiji Ozawa, Valery Gergev, Zubin Mehta, Myun Whun Chung. Για τις συναυλίες του, ο Μποτσέλι κατέκτησε τα πιο φημισμένα προπύργια της κλασικής μουσικής στον κόσμο, όπως η Κρατική Όπερα της Βιέννης.
Πληροφορίες: Ηρώδειο, 210 7210883, www.bcactionfund.org , εισιτήρια 45, 70, 95, 130, 200 ευρώ. Προπώληση Ταμεία Φεστιβάλ Αθηνών, 210 3272000, www.greekfestival.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...