Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Αλ. Τσίπρας για Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλ. Σούτζου

National Gallery of GreeceImage by Tilemahos Efthimiadis via Flickr
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, διατύπωσε ερώτημα προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου.

Στο ερώτημα του ο κ. Τσίπρας εκφράζει τα εξής:

«Το προσωπικό της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου (ΕΠΜΑΣ) ανέρχεται στους περίπου 80 υπαλλήλους. Πάνω από το ένα τρίτο είναι υπάλληλοι με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, η πληρωμή των οποίων προέρχεται από τον προϋπολογισμό της ΕΠΜΑΣ και προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή πρέπει να υπογράφεται κάθε μήνα ένα ένταλμα πληρωμής από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ο προϋπολογισμός αυτός περιλαμβάνει, πέρα από την κάλυψη της μισθοδοσίας των υπαλλήλων αορίστου χρόνου, κάλυψη και βασικών λειτουργικών αναγκών (π.χ. ρεύμα, φως, νερό, πετρέλαιο κλπ).

Τον προσεχή Δεκέμβριο λήγει η θητεία του οργάνου Διοίκησης της ΕΠΜΑΣ.

Κατά το παρελθόν (2004, 2007) έχει υπάρξει έως και επτά μήνες καθυστέρηση ορισμού νέου Δ.Σ. με την αντίστοιχη καθυστέρηση έγκρισης του προϋπολογισμού.

Αυτό έχει σαν συνέπεια τη διακοπή καταβολής των αποδοχών των υπαλλήλων της ΕΠΜΑΣ αλλά και τη δημιουργία προβλημάτων στην κάλυψη των βασικών λειτουργικών αναγκών, που αφορούν όλα τα Παραρτήματα της ΕΠΜΑΣ.

Η Πινακοθήκη έχει τα εξής παραρτήματα: Αθήνα (κεντρικό), Γουδή - Γλυπτοθήκη, Κέρκυρα, Ναύπλιο και Σπάρτη. Οι αορίστου χρόνου υπάλληλοι προέρχονται από όλα τα παραρτήματα και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Προτίθεστε να προβείτε άμεσα στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να ορισθεί το νέο Δ.Σ., ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της ΕΠΜΑΣ πανελλαδικά και στη μισθοδοσία των υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου;
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...