Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

«Ελένη» η Μιμή Ντενίση, «Μαλλιά κουβάρια» ο Γιώργος Παρτσαλάκης



Η , κάνει την παρθενική της εμφάνιση στην Επίδαυρο με «Ελένη» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Ολυμπίας Δουκάκη. Πρόκειται για την παράσταση που θα καλύψει, τελικά, το «ορφανό» όγδοο διήμερο- 20 και 21 Αυγούστου - του φετινού Φεστιβάλ, την οποία ο Γιώργος Λούκος αποδέχτηκε εφόσον θα ΄ναι αυτοχρηματοδοτούμενη- η Μιμή Ντενίση (φωτογραφία) εξασφάλισε τη συγχρηματοδότηση της παράστασης, της οποίας φέρει την ευθύνη της παραγωγής, απ΄ το βρετανικό Θέατρο «Ολντ Βικ» λόγω των σχέσεων που ΄χει αναπτύξει με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Κέβιν Σπέισι, κι από την Μουσική Ακαδημία του Μπρούκλιν μέσω των επαφών της Ολυμπίας Δουκάκη στις ΗΠΑ.

Μενέλαος θα ΄ναι ο Παναγιώτης Μπουγιούρης που συμπρωταγωνίστησε με την Μιμή Ντενίση φέτος στο «Άνθος του κάκτου», Θεοκλύμενος ο Αλέξανδρος Μυλωνάς ο οποίος έχει συνεργαστεί στενά, κατά την πολυετή παραμονή του στις ΗΠΑ, με την Ολυμπία Δουκάκη, Θεονόη η Τζέση Παπουτσή ενώ η υπόλοιπη διανομή είναι στα σκαριά.
Η Ολυμπία Δουκάκη, που πρόσφατα δίδαξε σε σεμινάριο στη δραματική σχολή «Κεντρική Σκηνή» της Μιμής Ντενίση με την οποία γνωρίζονται από παλαιότερα, στόχευε από ετών την Επίδαυρο αλλά η πρότασή της να κάνει «Εκάβη» δεν είχε γίνει δεκτή. Τώρα εισέρχεται ως σκηνοθέτρια.
Η ειρωνική τραγωδία του Ευριπίδη έχει να παιχτεί απ΄ την περσινή χειμερινή σεζόν 2008-2009, όταν την ανέβασε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος για την Νεανική Σκηνή του ΚΘΒΕ στην Θεσσαλονίκη, στην Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών. Και στην Επίδαυρο απ΄ το καλοκαίρι του 1999 όταν την παρουσίασε με το «ΑμφιΘέατρο» και με την Λήδα Τασοπούλου ο Σπύρος Ευαγγελάτος.  

Τον Κώστα Κουντουπή στη θεότρελη φάρσα (1897) του Νικολάου Λάσκαρη «Μαλλιά κουβάρια», που θ΄ ανεβάσει το καλοκαίρι σε περιοδεία η «Αττική Αυλαία», θα παίξει, σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη, ο Γιώργος Παρτσαλάκης για δεύτερη φορά στην καριέρα του, είκοσι χρόνια μετά την πρώτη- στο Εθνικό, στο τότε Γκαράζ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη, τη σεζόν 1989- ΄90 με επανάληψη την επόμενη.
Μαζί με τον Γιώργο Παρτσαλάκη (φωτογραφία), Ελένη Καστάνη. Στη διανομή, επίσης, Γιάννης Αϊβάζης, Ιωάννα Δελάκου, Τιτίκα Σαριγκούλη και άλλοι.

Το έργο έχει να παρουσιαστεί στην ελληνική σκηνή απ΄ τη σεζόν 2008- 2009, όταν το ανέβασε ο Κώστας Τσιάνος στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, και στην Αθήνα απ΄ το καλοκαίρι του ΄98, οπότε το έργο παρουσίασαν και ο «Διθύραμβος» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Ζωγραφίδη και το «Θέατρο Καισαριανής» σε σκηνοθεσία Σπύρου Κωνσταντινίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...