Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Το ζεύγος Κοκοβίκου επί σκηνής!


Ο Μπέζος γίνεται «Αντωνάκης», το Ζετάκι «εκπαιδεύτρια αστυνομικού σκύλου», η Βασιλική Ανδρίτσου «πόρνη», η Διαβάτη μεταμορφώνεται σε... καλόγρια, η Δανδουλάκη αναφωνεί «Για όνομα του Θεού!», ενώ ο Σταμάτης Φασουλής βλέπει τα πάντα... κόκκινα! Νέα σεζόν, καινούργιες παραγωγές και οι πρωταγωνιστές ήδη φωτογραφήθηκαν για τα promo των παραστάσεών τους. Η «Εspresso» παρουσιάζει μια πρώτη γεύση από έργα που θα ξεκινήσουν να προβάλλονται το φθινόπωρο.

Πριν από τις διακοπές, special φωτογράφηση έκανε το ζεύγος Γιάννη Μπέζου - Ναταλίας Τσαλίκη. Οι δύο ηθοποιοί μεταμορφώνονται στο ζεύγος Κοκοβίκου για το έργο «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» του Γιώργου Τζαβέλλα. Η παράσταση, την οποία το ευρύ κοινό γνώρισε από την ασύλληπτη κινηματογραφική εκδοχή της με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τη Μάρω Κοντού στους κεντρικούς ρόλους, θα ανέβει στο θέατρο «Κιβωτός» με τραγούδια σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική Δήμητρας Γαλάνη.

Μία από τις μεγάλες παραγωγές είναι «Τα κορίτσια με τα μαύρα» που θα ανέβει στο «Αλίκη». Στο καινούργιο έργο των Ρήγα - Αποστόλου πρωταγωνιστούν οι Χρυσούλα Διαβάτη, Ελένη Καστάνη, Σοφία Μουτίδου και Χρύσα Ρώπα, που για τις ανάγκες της παράστασης ντύνονται... καλόγριες. Πρόκειται για σαρκαστική κωμωδία με θέμα τη διαφθορά που διαδραματίζεται σε ένα μοναστήρι όπου συναντιούνται κάθε άλλο παρά τίμιοι, άγιοι και αδιάφθοροι...

Πολυσυζητημένη παραγωγή είναι «Ο Τυφλοσούρτης» του Θοδωρή Αθερίδη. Πρόκειται για αστυνομική κωμωδία που διαδραματίζεται σε ζαχαροπλαστείο και θα φιλοξενηθεί τον Δεκέμβριο στη σκηνή του «Μικρού Παλλάς». Πρωταγωνίστρια, μια τυφλή ζαχαροπλάστρια (Σοφία Φιλιππίδου), ένας εν αποστρατεία εξαρτημένος αστυνομικός «σκύλος» (Θοδωρής Αθερίδης), η εκπαιδεύτριά του (Ζέτα Μακρυπούλια), μια διευθύντρια τράπεζας (Νίκη Γαβριηλίδου) και ο εραστής της (Χρήστος Πλαΐνης).

Στο «Κάτια Δανδουλάκη», τον Οκτώβριο, ανεβαίνει το έργο της Γιασμίν Ρεζά «Για όνομα του Θεού!» σε μετάφραση Γιάννη Βούρου και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, με τους Κάτια Δανδουλάκη, Γιάννη Φέρτη, Γιάννη Βούρο και Κατιάνα Μπαλανίκα, ενώ «Ράους» θα φωνάζουν στο θέατρο «Πειραιώς 131». Η νέα κωμωδία των Ρέππα - Παπαθανασίου θέτει το ερώτημα πώς ένας οίκος ανοχής επιδοτείται από την Ευρώπη ως πολιτιστικό ίδρυμα! Ενας υπάλληλος του υπουργείου Συγκοινωνιών (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος), μια προϊσταμένη νοσοκόμα (Ελένη Γερασιμίδου), μια φαρμακοποιός (Αβα Γαλανοπούλου), δύο πόρνες -η μία Ελληνίδα (Βασιλική Ανδρίτσου) και η άλλη Ρωσίδα (Ζώγια Σεβαστιάνου)-, ένας υπάλληλος επί της υποδοχής (Παντελής Καναράκης), ένας νταβατζής (Σπύρος Πούλης) και ένας αυστηρός Γερμανός επίτροπος (Χάρης Γρηγορόπουλος) συναντιούνται σε μια φάρσα που με το γέλιο της ξεγυμνώνει την απληστία ενός κόσμου που -σε τελική ανάλυση- το μόνο που δεν σκέφτεται είναι πώς να εργαστεί παραγωγικά.

Ο Σταμάτης Φασουλής έχει δρομολογήσει τρία θεατρικά projects: θα πιάσει την μπαγκέτα του σκηνοθέτη για τις παραστάσεις «Στο κόκκινο», «Τι είδε ο μπάτλερ» και «Το μπουφάν της Χάρλεϊ» -που θα παιχτεί στο «Δημήτρης Χορν»- και στο οποίο θα πρωταγωνιστεί με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο.
ΕΒΕΛΙΝΑ ΝΥΚΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...