Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη ανεβάζει το Εθνικό στην Επίδαυρο

Τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, ανεβάζει την Παρασκευή 16 Ιουλίου το Εθνικό στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Η παράσταση θα επαναληφθεί το Σάββατο, 17 του μήνα.

Η Λυσιστράτη, η πιο αγαπημένη ηρωίδα του αριστοφανικού θεάτρου, πραγματεύεται το θέμα του πολέμου συνδυάζοντας τον πολιτικό προβληματισμό με τον έρωτα και τη σάτιρα.

Με το σκεπτικό πως η ολέθρια κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη βαραίνει αποκλειστικά τους άνδρες, ο Αριστοφάνης κάνει μια ακόμη προσπάθεια να πείσει τους συμπολίτες του για την ανάγκη μιας συνετής εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Οι αποφάσεις της πόλης πρέπει να βασίζονται στη λογική, την αμοιβαιότητα και την κατανόηση, τομείς όπου, κατά τον Αριστοφάνη, οι γυναίκες τα καταφέρνουν καλύτερα.

Η παράσταση, μετά την Επίδαυρο, θα περιοδεύσει στην περιφέρεια, ενώ στην Αθήνα θα παρουσιαστεί στις 8 Σεπτεμβρίου (Αττικό Άλσος) και στις 12 του ίδιου μήνα (Άλσος Νέας Σμύρνης).

Στον ρόλο της Λυσιστράτης εμφανίζεται ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Πρωταγωνιστούν, επίσης, οι Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Μάκης Παπαδημητρίου κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...