Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Με δύναμη από την Κοζάνη

Μια διπλή μουσική πρόταση έρχεται από την Κοζάνη, αφού για πέμπτη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών Τραγουδιού Κοζάνης -στις 27 Οκτωβρίου- και για πρώτη χρονιά στο παράλληλο πρόγραμμα της διοργάνωσης εντάσσεται το «Hellinophone Festival».

Στο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών μπορούν να λάβουν μέρος μουσικά συγκροτήματα που θα παρουσιάσουν ένα πρωτοεμφανιζόμενο τραγούδι (χωρίς προηγούμενη δισκογραφική κυκλοφορία) απαραίτητα σε ελληνικό στίχο, καθώς και διασκευές ελληνικών τραγουδιών.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κοζάνης και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού – Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Κοζάνης, Νικολέττα Μπουμπονάρη, εξήγησε ότι στόχος του φεστιβάλ είναι «η διατήρηση και προβολή της ελληνικής γλώσσας και η προώθηση και προβολή νέων δημιουργών και όχι μόνο η τουριστική ανάπτυξη».

Το «Hellinophone Festival», που θα απευθύνεται σε μουσικά σχήματα απ' όλες τις χώρες του κόσμου, με προϋπόθεση να παρουσιάσουν ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι με ελληνικό στίχο. Ο εκ της διοργανωτικής επιτροπής, Αλέκος Πελέκας, υπογράμμισε ότι «είναι ένα φεστιβάλ σχεδιασμένο και οργανωμένο από νέους που δε θυμίζε σε τίποτα κρατικοδίαιτα φεστιβάλ που στόχο έχουν την τηλεοπτική προβολή και εκμετάλλευση καλλιτεχνών».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής του μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.kozanifest.gr.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...