Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

«Δάφνες και Πικροδάφνες» από το Κλιμάκιο Μακεδονίας - Θράκης

•Το Σάββατο στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη την Τετάρτη
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία και τη στρατηγική του για παρουσία του και εκτός Θεσσαλονίκης, δραστηριοποιεί το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης, με στόχο την παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων αξιώσεων σε περιοχές όπου η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στο θέατρο είναι δύσκολη.

Ορμώμενοι από την πεποίθηση ότι η παρουσία του Κ.Θ.Β.Ε στην Μακεδονία και τη Θράκη επιβάλλεται για λόγους εθνικής σημασίας και ότι ως θεσμός δημοσίου συμφέροντος πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες, τα αιτήματα και τις προσδοκίες του πληθυσμού της Βορείου Ελλάδος, το Κ.Θ.Β.Ε. ξεκίνησε μια δίμηνη περιοδεία με αφετηρία τον ακριτικό Νομό Έβρου. Το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης του ΚΘΒΕ παρουσιάζει το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά, ‘’Δάφνες και πικροδάφνες’’.

Η υπόθεση

Τέσσερις τοπικοί στυλοβάτες υποψηφίων βουλευτών μαζεύονται μια χειμωνιάτικη νύχτα για να συζητήσουν για τις επερχόμενες εκλογές. Ο καθένας κρατά κρυμμένα μυστικά που θ’ αποκαλύψει την κατάλληλη στιγμή για να πλήξει τη σιγουριά των άλλων. Σ’ αυτή την εκρηκτική συνάντηση, οι τέσσερις αυτοί ισχυροί άντρες θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, θα ενστερνιστούν κάθε ιδεολογία και θα αξιοποιήσουν κάθε πληροφορία, προκειμένου να ενεργήσουν με στόχο το προσωπικό τους συμφέρον. Και βέβαια, μεγάλη πρωταγωνίστρια, μια γυναίκα, που αν και μονίμως απούσα, δρομολογεί τις εξελίξεις.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Γιώργος Κιουρτσίδης
Σκηνικά-κοστούμια: Άννα - Μαρία Βάσιακ
Φωτισμοί: Τάσος Δαηλίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ρούλα Αγγελίδου
Οργάνωση παραγωγής: Ηλίας Κοτόπουλος
Διανομή με σειρά εμφάνισης
Θανάσης Κεραμίδας (Βασίλης), Τάσος Πανταζής (Κώστας), Νίκος Μαγδαληνός (Τάσος), Σπύρος Σαραφιανός (Αλέκος)

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ. Ισχύουν εργατικά εισιτήρια. Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια άνω των 10 ατόμων.

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις για την Κομοτηνή είναι στις 13 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ στο «Πολιτιστικό Κύτταρο» και στην Ξάνθη την Τετάρτη 17 Μαρτίου στις 8, στη Στέγη Πολιτισμού «Κων/νος Μπένης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...