Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

"Γελώντας Άγρια" κατεβάζει αυλαία ύστερα από 18 χρόνια το Θέατρο Βικτώρια

Ενα πλούσιο ιστορικό παραστάσεων αφήνει πίσω του το Θέατρο Βικτώρια που στο τέλος του μήνα κατεβάζει ρολά. Η θεατρική Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Οδύσσεια – Πολιτιστικές Εκδηλώσεις» που το εκμεταλλεύεται εδώ και 18 χρόνια, ανακοίνωσε ότι αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις ολοένα αυξανόμενες, οικονομικές υποχρεώσεις της κυψελιώτικης σκηνής που έγραψε τη δικής της ιστορία στα θεατρικά δρώμενα της Αθήνας για δύο δεκαετίες. 

Στις 7 Οκτωβρίου πρόκειται να ανέβει η τελευταία παράσταση του έργου «Γελώντας άγρια» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα και στο τέλος του μήνα, το θέατρο θα κλείσει οριστικά.

Το "Γελώντας άγρια" είναι ένα  κωμικό και συνάμα τραγικό πορτρέτο της σύγχρονης ζωής των μεγαλουπόλεων, εκεί όπου συνωστίζονται οι ψυχώσεις, οι νευρώσεις, τα πάθη, οι έξεις και οι ορέξεις ανθρώπων μοναχικών, ανέραστων και δυστυχισμένων, έτοιμων για όλα. Ανθρώπων που δεν αποζητούν κάποιο σοβαρό άλλοθι για να συγκρουστούν. Όπως ακριβώς συμβαίνει στο έργο αυτό με πρωταγωνιστές μια νέα Γυναίκα και έναν άγνωστο σε αυτή Άντρα, οι οποίοι συναντιούνται τυχαία στο διάδρομο ενός σούπερ μάρκετ. Από εκείνη τη στιγμή ξετυλίγεται με καλπάζοντες ρυθμούς ένα εντελώς απρόβλεπτο γαϊτανάκι εξομολογήσεων, συγκρούσεων και παρεξηγήσεων. Οι δύο πρωταγωνιστές μιλούν ασταμάτητα για ό,τι τους ενοχλεί, τους αγχώνει, τους φοβίζει, τους εκνευρίζει. Όλα έχουν θέση στο λόγο τους. Και τούτο γιατί το μόνο που επιζητούν είναι να βρουν κάποιο δίαυλο επικοινωνίας σε ένα κόσμο παλαβό και σκληρό που αρνείται κάθε ανθρώπινη επαφή.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαλισσόβας
Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα
Κοστούμια: Χριστίνα Πανοπούλου
Φωτογραφίες: Όλγα Μπάστα
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Μαλισσόβας
Αφίσα - Ήχος: Άρτεμις Τσίρου
Μετάφραση: Γιάννης Μανδενάκης, Κατερίνα Χατζηκυριάκου
Σύνθεση πρωτότυπου τραγουδιού: Άρτεμις Τσίρου


ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ:
Μάρκος Τερζιδάκης
Κατερίνα Χατζηκυριάκου


ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ, 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
ΗΜΕΡΕΣ  ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα και Τρίτη: 21.15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική  είσοδος: 12 ευρώ
Νεανικό (έως 25 ετών): 8 ευρώ
Για κατόχους δελτίου ανεργίας: 5 ευρώ

ΘΕΑΤΡΟ  ΒΙΚΤΩΡΙΑ: Μαγνησίας 5 & 3ης Σεπτεμβρίου 119, Βικτώρια
Τηλ. Κρατήσεων: 210 8233125 & 6936005252

Κομνηνός: Έδωσα έναν δύσκολο κι αθόρυβο αγώνα


Ο Δημήτρης , διαχειριστής σήμερα της εταιρείας και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Βικτώρια δήλωσε στα ΝΕΑ :

«Ανέλαβα το Βικτώρια το 2006 με όνειρα και αγάπη για το Θέατρο. Εδώ έζησα μερικές από τις συγκλονιστικότερες σκηνοθετικές στιγμές της ζωής μου και ταυτόχρονα έδωσα «βήμα» σε νέους αλλά και παλαιότερους καλλιτέχνες. Έδωσα έναν δύσκολο κι αθόρυβο αγώνα, όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς καμία απολύτως υποστήριξη από κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα. Όλες οι παραγωγές του θεάτρου χρηματοδοτήθηκαν από τα έσοδα των εισιτηρίων και δικούς μου πόρους αποκλειστικά. Θέλω να επισημάνω ότι, παρά τις πρωτοφανείς αντιξοότητες της συνεχιζόμενης κρίσης που όλοι βιώνουμε, δεν αφήνω πίσω μου ούτε ένα ευρώ χρέος, ούτε έναν απλήρωτο λογαριασμό όπως ήταν και είναι η πάγια πρακτική μου. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εργαζόμενους του θεάτρου καθώς και τους δεκάδες συνεργάτες και ηθοποιούς που πέρασαν από το σανίδι της σκηνής. Θέλω να ευχαριστήσω το θεατρόφιλο κοινό, τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του, όλα αυτά τα χρόνια, τις παραστάσεις μας»/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...