Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Η παράσταση “ΓΕΛΩΝΤΑΣ ΑΓΡΙΑ” στο VAULT


Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής παρουσιάζει το “Γελώντας  Άγρια” του Christopher Durang  σε σκηνοθεσία Λίλλυς  Μελεμέ, από 17 Οκτώβρη για περιορισμένες παραστάσεις κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 9:00 μ.μ.

Το «Γελώντας άγρια» είναι μια εξωφρενική κωμωδία  για το σήμερα με ήρωες δυο νέους  ανθρώπους, που προσπαθούν να επιβιώσουν στην παράλογη, κωμικοτραγική πραγματικότητα μιας σύγχρονης μεγαλούπολης εν μέσω κρίσης!

Με σαφείς επιρροές από  τον Ιονέσκο, τον Μπέκετ, αλλά και τους Αδερφούς Μάρξ, ο ανατρεπτικός και ταυτόχρονα σπαρακτικός Christopher Durang (βραβευμένος με Tony καλύτερου έργου το 2012) μας αφηγείται ένα ακραίο, σουρεαλιστικό «παραμύθι» για τη ζωή με ήρωες έναν άντρα και μια γυναίκα, που εξοργίζονται, ερωτεύονται, αμφισβητούν, παραληρούν, αυτοσαρκάζονται και ξεδιπλώνουν μπρος στα μάτια μας την κωμικοτραγική άβυσσο του μυαλού και της ψυχής τους, χωρίς ποτέ να χάνουν την αίσθηση του βιτριολικού χιούμορ τους, χωρίς ποτέ να παύουν να «γελούν άγρια εν τω μέσω αδυσώπητης θλίψης».

Το «Γελώντας  άγρια» είναι μια παραγωγή του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής και παρουσιάστηκε  στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου  τον χειμώνα του 2013.

Από Τετάρτη 17 Οκτωβρίου
Κάθε Τετάρτη  και Πέμπτη στις 21:00

ΛΙΓΑ  ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ένας άντρας, μια γυναίκα  και η αφορμή μια κονσέρβα τόνου σε σούπερ μάρκετ που αποτελεί το λάκτισμα για να ξεκινήσει μια ανελέητη εξομολόγηση των πρωταγωνιστών. Για 90 λεπτά συνομιλούν ακατάπαυστα με τον εαυτό τους, το υποσυνείδητό τους, τον παρτενέρ τους και το κοινό επί παντός επιστητού, αναζητώντας απελπισμένα το μυστικό της ευτυχίας!  Όλα έχουν  θέση στον πυρετώδη και καυστικό λόγο τους: το σεξ, η πολιτική, η βία, η ανεργία, η θρησκεία,  η απομόνωση του διαφορετικού, η έλλειψη επικοινωνίας, τα όνειρα που ματαιώθηκαν, οι ζωές που δεν έζησαν…  Κατά τη διάρκεια της σκηνικής τους περιπέτειας έρχονται αντιμέτωποι με τα άγχη και τις φοβίες τους, πετάνε από πάνω τους τις κοινωνικές μάσκες και τολμούν να κάνουν πράξη τις πιο άγριες φαντασιώσεις τους. Χορεύουν, τραγουδούν, κλαίνε και γελούν, ξεπερνούν τα όριά τους και αντικρίζουν με ειλικρίνεια και αφοπλιστική, σχεδόν παιδική, αθωότητα τον εαυτό τους και τους άλλους γύρω τους, για να συνειδητοποιήσουν, πως το μοναδικό διαβατήριο για την ευτυχία είναι η δύναμη που κρύβει μέσα του ο ίδιος ο άνθρωπος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μετάφραση: Δημήτρης Φραγκιόγλου - Χριστίνα Παπαδάκη

Σκηνοθεσία, μουσική  επιμέλεια: Λίλλυ Μελεμέ

Video art: Χρύσα  Λαγού

Επιμέλεια κίνησης - Χορογραφία: Κυριάκος Κοσμίδης

Φωτισμοί: Δημήτρης Τζατζανάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Μπαλή

Παίζουν: Γιώτα  Μηλίτση και Δημήτρης Μυλωνάς.

Info: ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Τετάρτη και  Πέμπτη στις 21:00

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Γενική Είσοδος 10 €

Πολυχώρος Vault

Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8’ περίπου με τα πόδια)

Τηλέφωνα: 213 0356472 / 6945 993870 (για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 – 14:00 και 17:00 -21:00)

Email: vaulttheatre.gr@gmail.com

http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...