Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ο μονόλογος της Ελένης Ζιώγα «Το Μυστικό της Κυρίας Έλεν» στο Μικρό Παλλάς

Mια γυναίκα μας ανοίγει την "αυλαία" στην πολυκύμαντη και ηρωική ζωή της, που διατρέχει όλα τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας της Ελλάδας κατά τον 20ο αιώνα


Ο μονόλογος της Ελένης Ζιώγα "Το Μυστικό της Κυρίας Έλεν" ανεβαίνει στο Μικρό Παλλάς κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 15 Οκτωβρίου. Πέρσι είχε ανέβει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στο "Μυστικό της Κυρίας Έλεν" μια γυναίκα μας ανοίγει την "αυλαία" στην πολυκύμαντη και ηρωική ζωή της, που διατρέχει όλα τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας της Ελλάδας κατά τον 20ο αιώνα, αλλά και στην ιδιόμορφη σχέση της με τον συγγραφέα γιο της, του οποίου την αγωνιώδη πάλη για την ανακάλυψη της αλήθειας στο υπαρξιακό ερωτηματικό του θανάτου η ίδια δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει.

Σε αυτό το εγχείρημα θεατρικής συγγραφής η Ελένη Ζιώγα εκμυστηρεύεται μια αληθινή οικογενειακή ιστορία, εκείνη της γιαγιάς της και του πατέρα της. Το κείμενο είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Βασίλη Ζιώγα, της πιο ιδιότυπης και από τις σπουδαιότερες δραματουργικές φωνές της μεταπολεμικής περιόδου, "Όπως τα κούρντισες Θέ’ μου". Για εκείνον, το μυθιστόρημα που έγραψε μετά το θάνατο της μητέρας του, ήταν ένας φόρος τιμής, μια χειρονομία αγάπης, αλλά ταυτόχρονα και ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το πιο σημαντικό ίσως πρόσωπο της ζωής του.
Η Ελένη Ζιώγα αποτίοντας το δικό της φόρο τιμής στον πατέρα της, συμπληρώνει την ιστορία όπως την έζησε η ίδια. Και καθώς ερμηνεύει το ρόλο της συνονόματης γιαγιάς της ολοκληρώνει, καθώς πρέπει, τούτη την οικογενειακή υπόθεση.

Συντελεστές
Κείμενο: Ελένης Ζιώγα
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα

Παίζει: Ελένη Ζιώγα
Εμφανίζεται ακόμα: Μυρτώ Καρέκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...